MUST_READPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως γίνεται η αντικατάσταση σετ καδένας χρονισμού;

Το τεχνικό εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρίας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΕ μας παρουσιάζει την αντικατάσταση ενός σετ καδένας χρονισμού σε ένα Opel Astra.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαδικασία αλλαγής ενός σετ καδένας χρονισμού; Ο Άγγελος Λασκαρίδης, υπεύθυνος εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας Ιαπωνική ΑΕ, μας δείχνει τον τρόπο αντικατάστασης της καδένας σε περίπτωση ελαττωματικής γλύστρας που σπάσει και προκαλέσει θόρυβο κατά την εκκίνηση του κινητήρα και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Δείτε την διαδικασία αφαίρεσης του καταλύτη, των μπεκ, του κιβωτίου και άλλων μερών ώστε να αντικατασταθεί με τα κατάλληλα εργαλεία η προβληματική καδένα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Το θέμα είναι ακραία πρόκληση. Ο εκπληκτικός κινητήρας της Lada (Παράγεται πάνω από 50 χρόνια) μπορεί άνετα να διεκδικήσει ρεκόρ guinness ταχύτητας και απλότητας αλλαγής αλυσίδας χρονισμού.
    Υπάρχει και ακόμη πιο ταχεία μέθοδος αλλαγής αλυσίδας χρονισμού σε αυτόν τον κινητήρα.
    Το παρακάτω video δείχνει τον τρόπο αλλαγής της αλυσίδας χρονισμού χωρίς να αποσυναρμολογηθούν, παρά μόνον ελάχιστα εξαρτήματα.
    Προτείνεται η απενεργοποίηση της μουσικής επένδυσης για λόγους ψυχικής ηρεμίας.

    https://youtu.be/v34B-v60SMY

    Το παρακάτω video δείχνει έναν από τους τρόπους ενίσχυσης της ισχύος αυτού του κινητήρα με ένα σύνολο, από την πληθώρα παρόμοιων, με μόνο την αλλαγή του γραναζιού του εκκεντροφόρου.

    https://youtu.be/dPh6PfvAVGM

    Το θέμα είναι ακραία πρόκληση, διότι υπάρχουν “Απειρες” παραλλαγές διατάξεων μηχανισμών χρονισμού εκκεντροφόρου-στροφαλοφόρου, που όμως κάνουν όλες την ίδια δουλειά. Ο κάθε κατασκευαστής, σε κάθε νέα έκδοση κινητήρα που παρουσιάζει εφαρμόζει και νέα διάταξη μηχανισμού χρονισμού εκκεντροφόρου-στροφαλοφόρου. Αν κάθε αλλαγή ήταν προς το καλύτερο τώρα θα είχαμε μπροστά μας το αεικίνητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!