NEA

Πως λέτε να τα πήγε η νέα BMW M4 στο τεστ ταράνδου; [video]

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους δοκιμαστές του km77 αφού η νέα M4 κατάφερε να περάσει το τεστ με χαμηλότερη ταχύτητα ακόμη και από ένα Ford  Puma ST.

Ακόμη και αν δεχτούμε πως το τεστ ταράνδου ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες  απαιτητικές  συνθήκες, όταν μία δοκιμασία πραγματοποιείται με μία στάνταρ μέθοδο και από τον ίδιο οδηγό τα αποτελέσματα έχουν ένα ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα στην περίπτωση της BMW M4 με τα 510 άλογα οι δοκιμαστές προβληματίστηκαν αφού η Competition δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία με ταχύτητα εισόδου στα 78 χλμ./ώρα. Παρόλο που τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου  ήταν ενεργοποιημένα η υπερστροφή ήταν τόσο έντονη ρίχνοντας δύο κώνους.

Τελικά, η Μ4 κατάφερε να περάσει με επιτυχία το τεστ ταράνδου με ταχύτητα εισόδου στα 76 χλμ./ώρα, αλλά ακόμη και έτσι ο δοκιμαστής πάλευε να κρατήσει το αυτοκίνητο στην γραμμή του ώστε αυτό να μην ακουμπήσει σε κάποιο κώνο.

Συγκριτικά να αναφέρουμε πως το Ford Puma ST κατάφερε να έχει μια ταχύτητα εξόδου στα 81 χλμ./ώρα, ενώ ακόμη και το Tesla Model 3 είχε περάσει με 78 χλμ./ώρα. Το τεστ ταράνδου μπορεί να μη λέει και τίποτα, ωστόσο η επίδοση της M4 προφανώς και προβληματίζει αφού πρόκειται για ένα πανάκριβο σπορ μοντέλο με πολλές περγαμηνές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!