NEA

Γιατί στην Ινδία τα αυτοκίνητα γίνονται πανάκριβα;

Στην Ινδία συζητάνε να μειώσουν τους φορολογικές συντελεστές στα αυτοκίνητα, επειδή πολύ απλά τα νέα μοντέλα είναι πιο σύγχρονα.

Όλοι θέλουν το καλύτερο εξοπλισμό για το αυτοκίνητο τους, τα καλύτερα συστήματα και τα καλύτερα επίπεδα ασφάλειας. Ωστόσο, όλα αυτά θα πρέπει να τα πληρώσει ο πελάτης και αυτό είναι ένα πρόβλημα για όσους έχουν συνηθίσει να αγοράζουν φτηνά αυτοκίνητα, έστω και με τις βασικές ανέσεις.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Ινδία είναι ανοιχτή στη συζήτηση για αλλαγή φορολογικών συντελεστών στα αυτοκίνητα, δήλωσε ο γραμματέας εσόδων της χώρας, καθώς ο  ομοσπονδιακός συντελεστής φόρου αγαθών και υπηρεσιών της Ινδίας (GST) για αυτοκίνητα, μοτοσικλετών και φορτηγών, φτάνει το 28%, πάνω στον οποίο οποίου επιβάλλονται και άλλοι φόροι…

Αυτό, όπως τονίζεται,  καθιστά τα οχήματα απρόσιτα για πολλούς αγοραστές της Ινδίας, τη στιγμή που οι υψηλές τιμές των πρώτων υλών αλλά και οι αναβαθμίσεις για την τήρηση αυστηρότερων κανόνων ασφαλείας και εκπομπών ρύπων έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές των οχημάτων.

Η αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων, όπως τονίζεται, έχει επιβραδυνθεί στην Ινδία τα τελευταία χρόνια,  λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης το 2019, ακολουθούμενη από την πανδημία από το 2020. Την ίδια στιγμή, θέματα όπως η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχουν διαταράξει τις πωλήσεις εκεί.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων στην Ινδία χρόνια τώρα πιέζουν,  για χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές GST, οι οποίο αν μειωθούν,  λένε, ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!