NEA

Πως θα είναι τα τιμόνια στο μέλλον;

Αν κρίνουμε από το yoke τιμόνι της Tesla, τότε αυτό που φαντάζεται η General Motors και που ανάρτησε στο Instagram δεν πρέπει να μας φαίνεται και τόσο εξωπραγματικό.

Αυτό που δείχνει η ανατρεπτική και εντελώς διαφορετική από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σχεδίαση του τιμονιού έχει να κάνει κυρίως με την επιφάνεια στο μέσο του τιμονιού. Η οποία μας παραπέμπει σε μία φορητή κονσόλα παιχνιδιών, με μία μεγάλη οθόνη στο κέντρο και περιμετρικά τα απολύτως απαραίτητα κουμπιά.

Στην ανάρτηση του Instagram δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί, αν και όπως βλέπουμε η σχεδίαση ακολουθεί την λογική των μισό-τίμονων, θυμίζοντας αρκετά εκείνα της Formula 1 ή αυτό που είδαμε πρόσφατα στο νέο Tesla Model S.

Σε αντίθεση με το μοντέλο της Tesla όπου το πιο προσγειωμένο yoke είναι πιο ρεαλιστικό, οι πιθανότητες να δούμε αυτό της GM στο σχετικά άμεση μέλλον είναι μάλλον απίθανες. Και αν κάποτε γίνει πραγματικότητα, θα είναι πλέον στην εποχή της εντελώς αυτόνομης οδήγησης όπου το τιμόνι θα έχει δευτερεύουσα σημασία.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!