NEA

Γιατί η Toyota απέσυρε τα αυτόνομα e-Palette;

Τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμη ρεαλιστικά για κανονικούς δρόμους, παραδέχθηκε η Toyota που απέσυρε το e-Palette από τους Παραολυμπιακούς.

Η Toyota Motor  ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλα τα αυτοκινούμενα οχήματα μεταφοράς (e-Palette) στο χωριό των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μια μέρα αφού ένα από τα οχήματα συγκρούστηκε και τραυματίστηκε ένας πεζός με προβλήματα όρασης.

Η Toyota μεταξύ άλλων ανάφερε ότι το ατύχημα έδειξε τη δυσκολία του αυτόνομου οχήματος να λειτουργήσει στις ειδικές συνθήκες του χωριού κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με άτομα εκεί που έχουν προβλήματα όρασης ή  άλλες αναπηρίες.

Αναφορικά με το ατύχημα, αυτό συνέβη σε μια διασταύρωση με σχήμα Τ, όταν το όχημα χτύπησε τον αθλητή που πήγαινε περίπου 1 ή 2 χιλιόμετρα την ώρα, είπε η Toyota. «Το γεγονός αυτό δείχνει ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμη ρεαλιστικά για κανονικούς δρόμους», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Το e-Palette, είναι ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας που προσαρμόστηκε ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Διαθέτει  μεγάλες πόρτες και ηλεκτρικές ράμπες για να επιτρέψει σε ομάδες αθλητών να επιβιβαστούν γρήγορα.

update: Η Toyota θα επαναφέρει τη λειτουργία των αυτοκινούμενων e-Palette στο χωριό των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με μεγαλύτερο έλεγχο από χειριστή και περισσότερο προσωπικό ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί άλλο ατύχημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα e-Palette σταμάτησαν να κυκλοφορούν στο ολυμπιακό χωριό, αφού ένα από τα οχήματα συγκρούστηκε και τραυμάτισε έναν Ιάπωνα αθλητή με προβλήματα όρασης σε μια διασταύρωση την περασμένη εβδομάδα.

“Ο αισθητήρας του οχήματος εντόπισε τη διέλευση πεζών και ενεργοποίησε το αυτόματο φρένο και ο χειριστής ενεργοποίησε επίσης το φρένο έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, το όχημα και οι πεζοί ήρθαν σε επαφή πριν σταματήσει εντελώς”, ανέφερε η Toyota σε ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Τώρα, όπως τονίζεται, θα δοθεί στους χειριστές ο έλεγχος του οχήματος, με δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και όχι ένα, για να προσέχουν τους πεζούς, δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!