NEAPINED

Επίσημα το νέο Subaru WRX [video]

Το WRX περνά στη νέα του γενιά, η οποία βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και μένει πιστή στα πολλά κυβικά και στον τετρακύλινδρο turbo μπόξερ των 275 ίππων.

Δεν γνωρίζουμε αν το WRΧ θα εισαχθεί στην Ευρώπη αφού αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα επιβαρύνουν κατά πολύ τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων κάθε κατασκευαστή. Χαρακτηριστικό είναι και το νέο BRZ που μένει εκτός Ευρώπης και πιθανότατα κάτι τέτοιο να ισχύσει και για το νέο WRΧ που παρουσιάστηκε για την αμερικανική αγορά.

Η οποία αγνοεί τον εξηλεκτρισμό και το downsizing με το νέο WRΧ να έχει κάτω από το καπό του έναν turbo τετρακύλινδρο μπόξερ των 2,4 λίτρων που αποδίδει 275 ίππους και 349 Nm στις 2.000-2.500 σ.α.λ. Εννοείται πως η ροπή περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω της εξελιγμένης τετρακίνησης, ενώ πέρα από το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο υπάρχει και αυτόματο CVT με 8 διαβαθμίσεις/ σχέσεις.

Όσα περίπου και στο προηγούμενο WRΧ. Ωστόσο, οι Ιάπωνες διατείνονται για καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά μιας και η βάση είναι εντελώς νέα με την χρήση της Global Platform. Για πρώτη φορά σε ένα WRX υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με τα αμορτισέρ να αλλάζουν βαθμό απόσβεσης μέσα από τρία προφίλ (Comfort, Normal, Sport).

Σχεδιαστικά το νέο WRX ακολουθεί μία πιο αμερικάνικη προσέγγιση και πέρα από τις διπλές απολήξεις και την εισαγωγή στον αέρα έχει μια μάλλον ξεπερασμένη αισθητική. Στο σκοτεινό διάκοσμο τα πράγματα είναι λίγο πιο ενδιαφέροντα με την μεγάλη κάθετη οθόνη 11,6’’ να αποσπά την προσοχή, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχει το τυπικό Subaru στιλ. Όσο για το WRX STI έπεται μέσα στο 2022.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!