NEA

Ανάρπαστα έγιναν φέτος τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Εξαφανίστηκαν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς το φετινό καλοκαίρι και η αναζήτηση τους πραγματικά έμοιαζε με αναζήτηση του χαμένου θησαυρού.

Όπως τονίζει στο Caroto η αντιδήμαρχος τουρισμού στο Ρέθυμνο Πέπη Μπιρλιράκη, τον Αύγουστο οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων εξάντλησαν όλα τα αποθέματα τους, απόρροια της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Τούτο φυσικά συνέβη σε όλα τα νησιά της χώρας το καλοκαίρι, ενώ αναμένεται να ενταθεί και το επόμενο, αφού ήδη τα μηνύματα κάνουν λόγο για αυξημένη τουριστική κίνηση και το 2022.

Την ίδια στιγμή οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με τις ανανεώσεις των στόλων τους. Από τη μια η πανδημία και από την άλλη οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς στην παγκόσμια αγορά, επηρεάσε τις ανανεώσεις των οχημάτων που διαθέτουν προς ενοικίαση στους τουρίστες και όχι μόνο.

Αυτό έχει ως συνέπεια να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα παλαιότερα οχήματα τους, που όλο και κάποιες βλάβες εμφανίζονται αλλά και δεν είναι επιθυμητά από τους καταναλωτές. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, έχουν ριχτεί σε αναζήτηση καλών μεταχειρισμένων οχημάτων, που και αυτά είναι δυσεύρετα….

Να τονιστεί τέλος ότι οι τιμές ενοικίασης για αυτοκίνητα πόλης ο καταναλωτής το καλοκαίρι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς το κόστος για ένα μικρό όχημα διαμορφώθηκε στα 40-70 ευρώ την ημέρα, ενώ στα πιο μεγάλα έφτανε και τα 100 ευρώ!

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!