NEA

Nissan: Νέο R&D κέντρο στη Βόρεια Αμερική

default

Η Nissan επέκτεινε το  Τεχνικό Κέντρο Nissan North America (NTCNA) με έδρα το Michigan, με ένα εργαστήριο προώθησης ασφαλείας, αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, για δοκιμές ασφάλειας οχημάτων. Το νέο εργαστήριο προσφέρει περισσότερη αποτελεσματικότητα στη διαδικασία ανάπτυξης οχημάτων και προωθεί τον στόχο της Nissan για ένα μέλλον με σχεδόν μηδενικούς θανάτους από ατυχήματα.

“Αυτή η επέκταση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Nissan στην περιοχή και μας επιτρέπει να είμαστε ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας για δοκιμές νέων οχημάτων”, δήλωσε ο Chris Reed, ανώτερος αντιπρόεδρος  Έρευνας και Ανάπτυξης της  Nissan Americas. “Ο στόχος των σχεδόν μηδενικών θανάτων καθοδηγεί πάντα τη δουλειά μας. Ο συνδυασμός αυτού του νέου εργαστηρίου καθώς και των τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο.”

Η επέκταση του Εργαστηρίου Προώθησης Ασφάλειας  παρέχει στη Nissan τη δυνατότητα να διεξάγει πλήρεις δοκιμές σύγκρουσης οχημάτων, πιστοποίηση οχημάτων, δοκιμές προηγμένης ανάπτυξης και συγκριτική αξιολόγηση. Οι μηχανικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν 48 διαφορετικές προσομοιώσεις δοκιμών σύγκρουσης παθητικής ασφάλειας, λειτουργώντας αποτελεσματικά ως προς το χρονοδιάγραμμα και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Οι εγκαταστάσεις των 10 και πλέον στρεμμάτων, είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα φωτογραφικά συστήματα  υψηλής ταχύτητας, συστήματα συλλογής δεδομένων και με ένα ακριβές σύστημα ρυμούλκησης οχημάτων. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει ένα εργαστήριο βαθμονόμησης ανδρείκελων για τις δοκιμές, χώρο για την προετοιμασία των οχημάτων και ένα εργαστήριο ασφάλειας πεζών.

 Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το νέο Εργαστήριο Προώθησης Ασφάλειας είναι εξοπλισμένο για να αξιολογήσει την ακεραιότητα των μπαταριών υψηλής τάσης των EVs, αξιοποιώντας  την εμπειρία των βέλτιστων πρακτικών και πρωτοπορίας στην ηλεκτρική κινητικότητα, για πάνω από μια δεκαετία, από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του LEAF.

“Εδώ στο Εργαστήριο Προώθησης Ασφάλειας, εστιάζουμε στην παθητική ασφάλεια”, εξηγεί ο Mike Bristol, διευθυντής, Μηχανολογικών Δοκιμών Ασφάλειας Οχημάτων  του NTCNA. “Τα οχήματά μας είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία για την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά σε περίπτωση σύγκρουσης, επικεντρωνόμαστε στην προστασία των επιβατών από τραυματισμούς και στην αξιολόγηση της απόδοσης της δομής του οχήματος, της απόδοσης των αερόσακων, των ζωνών ασφαλείας και άλλων μηχανισμών που βοηθούν στην προστασία των επιβατών.”

Σχετικά με το Τεχνικό Κέντρο της Nissan North America

Το Τεχνικό Κέντρο Nissan North America (NTCNA) χρησιμεύει σήμερα ως η κύρια εγκατάσταση για την Έρευνα και την Ανάπτυξη της Nissan Motor Company στην Αμερική, με περισσότερους από 1.200 υπαλλήλους. Η Nissan έχει δεσμευτεί στην έρευνα και ανάπτυξη στο Michigan για πάνω από 30 χρόνια.

To NTCNA αυτή τη στιγμή αναπτύσσει οχήματα Nissan και INFINITI στην αγορά των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Altima, Frontier, LEAF, Rogue, Sentra, Maxima, Pathfinder, Murano, TITAN, Versa και QX60. Η ομάδα που εδρεύει στο Μίσιγκαν δοκίμασε και επικύρωσε συστήματα όπως το Nissan ProPILOT Assist και το Nissan LEAF e-Pedal .

Αυτή η επέκταση, συνολικού ύψους άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζει  τη συνολική επένδυση της Nissan στο Farmington Hills σε περισσότερα από 310 εκατομμύρια δολάρια,  από το άνοιγμα της το 1991.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!