NEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

Προσοχή στα φιμέ τζάμια – Ποιο είναι το πρόστιμο

Δεν αφήνει να “πέσει κάτω” τίποτα η τροχαία στους ελέγχους που διενεργούν τα κλιμάκια της, στους δρόμους της χώρας και δικαίως αφού κάθε παραβίαση του ΚΟΚ τις περισσότερες φορές, ωαυτή συνοδεύεται με ατύχημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής μεταξύ άλλων βεβαίωσε 14 παραβάσεις για όσους είχαν φιμέ τζάμια στα οχήματα τους.

Προφανώς, βεβαίωσε παραβάσεις σε όσους έχουν τοποθετήσει μεμβράνες που δεν τις επιτρέπει ο νόμος. Αλήθεια, ξέρουμε τι επιτρέπει ο νόμος για τις αντιηλιακές μεμβράνες; Σύμφωνα λοιπόν με την ελληνική νομοθεσία, ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης του φωτός των κρυστάλλων αυτοκινήτων καθορίζεται σε:

  • 75% για το εμπρόσθιο παρμπρίζ
  • 70% για τα πλαϊνά κρύσταλλα οδηγού και συνοδηγού
  • 70% για τα πίσω πλαϊνά κρύσταλλα και το οπίσθιο παρμπρίζ, εφόσον το όχημα δεν διαθέτει πλευρικούς καθρέφτες.

Σε κάθε περίπτωση το πρόστιμο για τέτοιου είδους παράβαση ο ΚΟΚ το ορίζει σε 80 ευρώ.

Για αυτό λοιπόν πριν ο καθένας προβεί σε τέτοια κίνηση, ας ενημερωθεί για το τι επιτρέπει ο νόμος, για να μην έχει απρόοπτα, όχι τόσο για τα πρόστιμα, όσο για την πρόκληση ατυχήματος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!