NEAPINED

Αυτή είναι η αρχέτυπη Lamborghini Countach LP500 [video]

Για την ακρίβεια αυτό είναι το πρωτότυπο Countach LP500 που παρουσιάστηκε το 1971 στο σαλόνι της Γενεύης και που μετά από τρία χρόνια είχε καταστραφεί σε ένα crash-test.

Παρά ταύτα το κουφάρι της παρέμεινε φυλαγμένο και για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια της Countach το τμήμα Automobili Lamborghini Polo Storico αφιέρωσε περισσότερες από 25.000 εργατοώρες για την αναπαλαίωση του πρωτότυπου. Το οποίο αποτελεί παραγγελιά ενός φανατικού συλλέκτη που για ευνόητους λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μάλιστα, ο συλλέκτης είχε έρθει σε επαφή με την Lamborghini πριν από περίπου τέσσερα χρόνια για να ξεκινήσει η αναπαλαίωση με την πιστοποίηση της μάρκας και την χρήση γνήσιων ανταλλακτικών και χρησιμοποιημένων ανταλλακτικών για τα μηχανικά μέρη. Το αμάξωμα προέκυψε από 3D εκτύπωση της LP400 με σασί υπ’ αριθμόν 001 και χρειάστηκαν πάνω από 2.000 ώρες για την ολοκλήρωσή του.

Το χρώμα του αμαξώματος έχει ίδιο κωδικό με τα αρχεία της εταιρίας και ακριβώς ίδια απόχρωση με το αρχέτυπο concept της Γενεύης. Το οποίο εφοδιάζεται με ρέπλικα ελαστικών Pirelli Cinturato CN12 νούμερο 245/60 R14 εμπρός και 265/60 R14 πίσω.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βιντεάκι και το σίγουρο είναι πως η αναπαλαιωμένη αρχέτυπη Countach θα μας απασχολήσει και στη συνέχεια. Όσο για την τιμή ίσως και να έχει πιάσει τα διπλάσια από την τιμή της σύγχρονης Countach, δηλ. κάπου στα 4 εκατομμυριάκια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!