NEA

Γιατί η Νορβηγία αποτελεί παγκόσμια παράδειγμα στην αγορά των EV;

Εξακολουθεί η Νορβηγία να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα αναφορικά με την διείσδυση της ηλεκτροκίνησης συνεχίζοντας και τον μήνα Σεπτέμριο να πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα οι τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφτασαν το στο 80% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων, στη χώρα που υπήρξε παγκόσμιος ηγέτης στη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα και επιδιώκει να γίνει η πρώτη που θα τερματίσει την πώληση κινητήρων βενζίνης και ντίζελ έως το 2025. Πριν από ένα χρόνο το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων ήταν στο 61,5%

Σε ό,τι αφορά τον πίνακα των πωλήσεων, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι αγοράζουν Tesla, αφού το πρώτο σε πωλήσεις είναι το Model Y, με μερίδιο αγοράς 19,8% της αγοράς αυτοκινήτων, ακολουθούμενο από το Model 3 με μερίδιο αγοράς 12,3%. Το Enyaq της Skoda ήταν στην τρίτη θέση των πωλήσεων με 4,4%.

Με την απαλλαγή των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων από τους φόρους που επιβάλλονται σε όσους βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα, η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία έγινε ηγέτης στον τερματισμό της χρήσης κινητήρων καύσης και το 2020 τα ηλεκτρικά οχήματα ξεπέρασαν για πρώτη φορά όλα τα άλλα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, η πολιτική μηδενικής φορολογίας της Νορβηγίας θα μπορούσε να αλλάξει εάν οι νικητές της κεντροαριστεράς στις εθνικές εκλογές του περασμένου μήνα προχωρήσουν σε φορολόγηση των ηλεκτρικών μοντέλων

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Η Νορβηγία πριν από το παράδειγμα στην αγορά των EV είναι και κάποια άλλα παραδείγματα τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψιν.
    Παράγει το 80% της ηλεκτρικής της ενέργειας, όχι της αναγκαίας για την χώρα, αλλά της συνολικής της παραγωγής από υδατοπτώσεις. Το υπόλοιπο ποσοστό παράγεται από άλλες μορφές ενέργειας.
    Η ηλεκτροπαραγωγή υπερκαλύπτει την αναγκαία ηλεκτρική ενέργεια για την χώρα.
    Έχει αξιοσημείωτη παραγωγή πετρελαίου από την βόρεια θάλασσα.
    Έχει υποδομή πρότυπο επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Όποιος έχει πολύ πιπέρι το βάζει και στα λάχανα).
    Εμείς;
    Η Ελλάδα έχει λέει, υποδομή, λέει υποστήριξης (μελλοντικά) 300.000 και πλέον ηλεκτρικών οχημάτων

  2. Καλησπέρα από έναν συχνό αναγνώστη
    Υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε test drive ή να νοικιάσουμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ρωτάω για επαρχία, Ιόνιο.
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!