NEAPINED

H Alfa Romeo GT Super είναι ένα Totem με 630 ίππους

Totem, όνομα και πράμα αφού έτσι ονομάζεται η εταιρία που κατασκευάζει αυτό το θεσπέσιο τετράτροχο με το ρετρό κουκούλι της Alfa Romeo.

Η Totem Automobili είναι μια ανεξάρτητη καροσερία που έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή 20 υπέροχων restomod ηλεκτρικών GT Electric που βασίζονται στο μοντέλο του 1965. Καθένα από αυτά έχει ήδη καπαρωθεί για περίπου 430.000 ευρώ και το πρώτο θα παραδοθεί τέλος του έτους.

Και μετά από αυτή την επιτυχία ακολούθησε η ζήτηση και για συμβατικές εκδόσεις. Έτσι, η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε 20 αυτοκίνητα GT Super τα οποία θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται μέσα στο 2022. Τιμή από 460.000 ευρώ.

Κάτω από το μεγάλο καπό υπάρχει ένας V6 2.9 που κινεί τις σύγχρονες Quadrifoglio της Alfa Romeo. Για την περίσταση η ισχύς του φτάνει τους 630 ίππους και η ροπή ξεπερνά τα 600 Nm. Από κει και πέρα υπάρχουν αρκετά στοιχεία από την GT Electric, όπως η ρυθμιζόμενη ανάρτηση (η οποία μπορεί να είναι και αερανάρτηση), τα φρένα της Brembo, οι ζάντες 17 ιντσών, ενώ στοιχείο διαφοροποίησης της GT Super είναι οι διπλές απολήξεις.

Το αρχικό σασί έχει ενισχυθεί με ένα νέο πίσω υποπλαίσιο, έχει γίνει εκτενής χρήση αλουμινίου, ενώ υπάρχει και ένας ενσωματωμένος κλωβός ασφαλείας για μεγαλύτερη ακαμψία και προστασία.

Το αμάξωμα είναι και εδώ από ανθρακόνημα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μπόλικο κάρμπον. Πίσω καθίσματα δεν υπάρχουν, εκτός και αν το ζητήσει ο πελάτης. Βασικά, τα πάντα μπορούν να προσαρμοστούν στις επιλογές του αγοραστή και ανάλογα με τις ρετρό απαιτήσεις. Έτσι και αλλιώς το σχεδόν μισό εκατομμύριο που θα καταβάλλει δεν είναι καθόλου λίγα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!