NEAPINED

Έτσι θα είναι το made in Greece υπεραυτοκίνητο Chaos

Η SPA έχει προαναγγείλει την επίσημη παρουσίαση στις 1 Νοεμβρίου, αλλά ήδη στο διαδίκτυο έχουν διαρρεύσει τα σχετικά σκίτσα που έχουν κατατεθεί στο ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών.

Η Spyros Panopoulos Automotive ετοιμάζεται να προκαλέσει μία αισθητή… σεισμική δόνηση στον χώρο των hypercars με επίκεντρο την χώρα μας. Στόχος είναι να προκαλέσει ένα… Chaos με το σούπερ τετράτροχο που βλέπετε και που μας αποκαλύπτουν τα σκίτσα που αναρτήθηκαν στην ολλανδική ιστοσελίδα AutoWeek.

Όπως μπορούμε να δούμε υπάρχουν αρκετά στοιχεία υπερβολής όπως η εξαιρετική μικρή απόσταση από το έδαφος. Το εμπρός ρύγχος μας παραπέμπει σε μονοθέσιο της F1, το πίσω μέρος σε Aston Martin Valkyrie, ενώ υπάρχουν έντονες ομοιότητες με την θρυλική Ferrari Enzo και αρκετά άλλα supercars.

Περισσότερα θα έχουμε να πούμε στις επόμενες μέρες και περιμένουμε να δούμε κάτι πιο ρεαλιστικό πέρα από τις κρυμμένες εικόνες και τα σκίτσα. Και όλοι ελπίζουμε να υπάρχει πραγματικά το Chaos, ώστε επιτέλους να πάρει κάτι μπροστά στην χώρα μας μετά τις προσδοκίες για το Next e.go Mobile.

O ιδρυτής της εταιρίας SPA επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιο δρόμο. Στόχος του είναι να κατασκευάζει 15-20 αυτοκίνητα (με twin-turbo V10 4.0) το χρόνο με την συνολική παραγωγή να περιορίζεται τα 100 κομμάτια. Βέβαια, υπάρχει ένα θεματάκι. Ποιος θα πειστεί να καταβάλλει από 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την απλή έκδοση των 2.000 ίππων, ενώ η top των 3.000 ίππων θα φθάνει έως τα 12,4 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει και το φιλικό Carscoops.

Όλα τα άλογα θα περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις. Το αμάξωμα θα έχει μία πολύ προηγμένη αεροδυναμική, μία πολύ εξελιγμένη ανάρτηση και πανίσχυρα κεραμικά φρένα με δαγκάνες από μαγνήσιο, σύμφωνα πάντα με την SPA.

Ανάμεσα στους στόχους του Chaos είναι η κατάρριψη διάφορων ρεκόρ, όπως και εκείνο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring. Μάλιστα, τα πλάνα της SPA δεν σταματούν στο Chaos αφού υπάρχει η προοπτική για την κατασκευή του Apeiron, ενός ηλεκτρικού citycar, όπως και ενός supercar με υδρογόνο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. ΟΛΕΣ οι φωτό είναι 3D renders και τίποτα παραπάνω… Πάλι τίποτα χειροπιαστό δεν έχουμε από τον κ. Πανόπουλο… Αέρας αέρας αέρας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!