NEAPINED

H νέα Mercedes-AMG SL έχει 2+2 θέσεις και έως 585 άλογα [video]

To Miata των πλουσίων επέστρεψε! H Mercedes προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του κορυφαίου ανοιχτού roadster που συνεχίζει μία πορεία περίπου 70 ετών!

Η SL αποτελεί ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα, τόσο για την ανοιχτή της αίγλη όσο και για το κύρος που εκπέμπει μία κορυφαία Mercedes. Η οποία στη νέα της γενιά περνά σε άλλη διάταση επαναφέροντας στο εσωτερικό την 2+2 διάταξη, μετά από περίπου τρεις δεκαετίες.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή είναι η επιστροφή της μαλακής συνθετικής οροφής η οποία αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις και μία ελαφριά κατασκευή που σε σχέση με την μεταλλική οροφή εξοικονομεί 21 κιλά. Ταυτόχρονα η οροφή μαζεύεται πάνω από το πορτμπαγκάζ μέσα σε 15 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Όσο για τον χώρο αποσκευών είναι στα 213 λίτρα με την οροφή κατεβασμένη και αυξάνεται στα 240 λίτρα με την οροφή ανεβασμένη.

Το πλαίσιο της νέας SL βασίζεται σε μια ελαφριά δομή από αλουμίνιο, μαγνήσιο και άλλα υλικά που θα δούμε και στην επόμενη κουπέ AMG GT, η οποία θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα. Μάλιστα προσφέρει έως 125 κιλά λιγότερα από την απερχόμενη SL με το απόβαρο να βρίσκεται κάτω από τους δύο τόνους.

Οπτικά η νέα SL έχει μια εμφατική εμπρός όψη με μία μεγάλη μάσκα, το ρύγχος είναι μακρύ για να κολακεύει το roadster στιλ, ενώ το πίσω μέρος κολακεύει το όλο σύνολο. Ειδικά στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού με τις διπλές απολήξεις και την στάνταρ ενεργητική πτέρυγα. Το μήκος της νέας SL φτάνει τα 4,7 μέτρα με το μεταξόνιο να είναι στα 2.700 χιλιοστά, κάτι που σημαίνει πως σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο υπάρχει αύξηση στο μήκος κατά 7,4 εκατοστά και στο μεταξόνιο κατά 115 χιλιοστά.

Όσο για το εσωτερικό έχουμε ήδη δει πως είναι και πως ασπάζεται τη νέα MBUX άποψη που ξεκίνησε με τη νέα C-Class. Έτσι βλέπουμε μια κεκλιμένη touch-screen διαγώνιου 11,9’’ και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, ενώ την προσοχή τραβά σχεδόν κάθε λεπτομέρεια σε αυτόν τον πραγματικά εντυπωσιακό διάκοσμο. Όσο για τους χώρους μπορεί θεωρητικά να είναι για 2+2 άτομα, αλλά όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες στις πίσω θέσεις θα μπορούν να βολευτούν μόλις δύο παιδιά. Κάτι είναι και αυτό.

Η νέα SL προσφέρεται με τα σύνολα που έχει επιμεληθεί η AMG και συγκεκριμένα με τον τετράλιτρο V8 που στην SL 55 4Matic+ αποδίδει 476 ίππους και 700 Nm με το «0-100» να ολοκληρώνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα. Η SL 63 4Matic+ αποδίδει 585 ίππους και 800 Nm με 0-100 σε 3,6 δλ. και τελική στα 315 χλμ./ώρα.

Και οι δύο twin-turbo εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο με 9 σχέσεις. Αργότερα θα ακολουθήσει και η plug-in υβριδική έκδοση SL 63e. Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνεται η ύπαρξη τετραδιεύθυνσης, στάνταρ είναι η τετρακίνηση (για πρώτη φορά), υπάρχει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση AMG Active Ride Control (μπροστά διπλά ψαλίδια, πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι), ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, φρένα με εξαπίστονες μπροστά δαγκάνες, προαιρετικά κάρμπον δισκόφρενα κ.α. Αυτά για τη νέα Mercedes SL της οποίας οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη άνοιξη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!