NEAPINED

Stellantis: Τα νέα Opel Manta και Lancia Delta θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος

Αυτή η αιχμή θα είναι πλήρως ηλεκτρική και με την επαναφορά δύο από τα πιο εμβληματικά σπορ κουπέ μοντέλα η Stellantis θέλει να δώσει έμφαση στη νέα εποχή.

Ήδη η Stellantis έχει παρουσιάσει τις νέες της STLA πλατφόρμες για μικρά, μεσαία και μεγάλα αυτοκίνητα με τα σήματα των Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Opel, Peugeot κ.α.

Από αυτά ξεχωρίζει το Opel Manta που θα μπει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη πενταετία. Ήδη έχουμε δει το πρωτότυπο μοντέλο και έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση. Ωστόσο, το αμάξωμα του δεν θα είναι ένα χαμηλό κουπέ, αλλά ένα με πιο crossover στιλ, όπως στην περίπτωση του Toyota bZ4X.

H βάση του θα είναι η medium πλατφόρμα με μπαταρία από 87 έως 104 kWh για μία αυτονομία που θα ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα. Θα υπάρχουν εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και η ισχύς στην top έκδοση θα ξεπερνά τα 400 άλογα.

Σχετικά με τη Lancia Delta θα μοιράζεται και αυτή τα ίδια μηχανικά μέρη και το ηλεκτρικό σύστημα με το προαναφερθέν Manta και αναμένεται να εμφανιστεί πριν το 2026.

Δύο χρόνια νωρίτερα θα παρουσιαστεί η νέα Ypsilon που θα είναι επίσης ηλεκτρική με μπαταρία έως 82 kWh. Αργότερα θα δούμε και μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα βασισμένα στην Large πλατφόρμα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!