NEAPINED

Ηλεκτρικές Alfa Romeo με σήματα Quadrifoglio

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους αλφίστι οι οποίοι από το 2027 θα έχουν να επιλέγουν μόνο ανάμεσα σε ηλεκτρικά νέα μοντέλα. Και σε Quadrifoglio.

Η Alfa Romeo είναι μερικές από τις πρώτες εταιρίες με σπορ προφίλ που θα μπουν για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση. Ήδη είναι γνωστό πως η ιταλική εταιρία σκοπεύει να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρονιά ξεκινώντας από το 2022 (με την Tonale ως plug-in υβριδικό) και μετά το 2026 θα έχει μετατραπεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Alfa Romeo θα λανσαριστεί το 2024 και όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες θα έχει και έκδοση με τα χαρακτηριστικά Quadrifoglio. Το πρώτο EV της μάρκας θα λέγεται Palade και θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη πλατφόρμα του γκρουπ Stellantis που χρησιμοποιείται στις ηλεκτρικές εκδόσεις των DS 4 Crossback, Peugeot 2008 κ.α.

Τα ηλεκτρικά Quadrifoglio θα έχουν πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης, ενισχυμένα φρένα και εξαιρετικές «ηλεκτρικές» επιδόσεις. Ωστόσο, ένα θέμα θα παραμένει το βάρος και κατά πόσο αυτό θα επηρεάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά μίας Alfa Romeo. Πάντως, ο CEO της μάρκας είπε πως αν μια ηλεκτρική Quadrifoglio δεν μπορεί να είναι μία γνήσια, τότε δεν θα κυκλοφορήσει καθόλου. Να τον πιστέψουμε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!