NEA

Ποιο αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει 200 χλμ./ώρα με τρεις τροχούς; [video]

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται τα βίντεο και τα διαφημιστικά σποτ που πρόβαλαν την επαναστατική υδροπνευματική ανάρτηση της Citroen.

H υδροπνευματική ανάρτηση ήταν μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες που έχει να επιδείξει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Ήταν το 1948 όταν εμφανίστηκε το θρυλικό 2CB με αμορτισέρ σε κάθε τροχό. Η άνεση πήρε άλλη διάσταση, όπως και η τεχνολογία του αυτοκινήτου, με την πρεμιέρα της επικής DS που παρουσιάστηκε το 1955 και εισήγαγε την ριζοσπαστική υδροπνευματική ανάρτηση.

Την εξέλιξη της ακολούθησε η GS το 1970 και τέσσερα χρόνια αργότερα η CX που είχε και μεταβλητή υποβοήθηση τιμονιού. Το 1989 λανσάρεται η Citroen XM και μετέπειτα οι C5/ C6 που ήταν και το τελευταίο μοντέλο με την πιο εξελιγμένη Hydractive ανάρτηση.

Στα παρακάτω πρώτα βίντεο μπορείτε να δείτε μερικούς τρελαμένους να κινούνται με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες με διάφορες Citroen Xantia κάπου στην Μέση Ανατολή και έχοντας αφαιρέσει τον ένα τροχό. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μερικά ακόμη βίντεο με την τεχνολογία της υδροπνευματικής ανάρτησης που για λόγους κόστους και πολυπλοκότητας πέρασε στην ιστορία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!