NEA

Mazda CX-50: Γιαπωνέζικο SUV από την Αλαμπάμα!

Η Mazda North America παρουσίασε το Mazda CX-50, το ολοκαίνουριο SUV, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mazda που θα κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο της Mazda Toyota Manufacturing (MTM) στο Huntsville της Αλαμπάμα.

Η Mazda παρουσίασε ένα νέο SUV στις ΗΠΑ, το CX-50, το οποίο έχει την πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση από όλα τα άλλα αντίστοιχα μοντέλα της γκάμας της. Αισθητικά ακολουθεί το Kodo design της ιαπωνικής μάρκας συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το ηλεκτρικό ΜΧ-30 όσο και από το CX-30 αλλά και το 3. Το τελευταίο μάλιστα αποτέλεσε το πρότυπο και για την εικόνα του εσωτερικού του.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες του CX-50 είναι ατμοσφαιρικές και turbo εκδόσεις του 2.5 Skyactiv-G της μάρκας, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσουν και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Μεταξύ αυτών και μια υβριδική. Ταυτόχρονα είναι και στάνταρ τετρακίνητο, έχει αρκετά προγράμματα οδήγησης αλλά και πάλι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα δυναμικά του χαρακτηριστικά στην άσφαλτο.

Το CX-50 δεν θα διατίθεται στην Ευρώπη. Εδώ η γκάμα των SUV της Mazda θα συμπληρωθεί προς τα πάνω από τα CX-60 και CX-80. Συγκεκριμένα, το CX-60, με δύο σειρές καθισμάτων, και το CX-80, με τρεις σειρές, θα σηματοδοτήσουν την εισαγωγή των βενζινοκίνητων-ηλεκτροκίνητων plug-in υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στην Ευρώπη. Αντίστοιχα τα πιο μεγάλα μοντέλα για τις ΗΠΑ θα είναι τα CX-70 και CX-90, στα οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και ο ολοκαίνουργιος εξακύλινδρος της Mazda.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!