NEA

Πόσο μακρύ μπορεί να είναι ένα άλμα με motocross; [video]

O Γάλλος Tom Pages έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατάφερε να κάνει ένα άλμα στο κενό από ύψος 135 μέτρων πάνω στην μοτοσικλέτα του.

Η επίδειξη έγινε στην περιοχή του Avoriaz, ένα resort στα ορεινά της Γαλλίας κοντά στα Ελβετικά σύνορα. Για να γίνει αυτή η προσπάθεια χρειάστηκε να κατασκευαστεί μία ράμπα ύψους 7 μέτρων έτσι ώστε να υπάρξει η σωστή απογείωση.

Η ταχύτητα με την οποία άφησε την ράμπα ήταν στα 80 χλμ/ώρα και μετά από δύο στροφές στον αέρα άνοιξαν τα αλεξίπτωτα για ασφαλή προσγείωση σε απόσταση 55 μέτρων μακριά από το σημείο απογείωσης. Η μέγιστη ταχύτητα που έπιασε ήταν στα 150 χλμ/ώρα.

Τελικά, όλα πήγαν καλά τόσο για τον αναβάτη όσο και για την μοτοσικλέτα, η οποία κατάφερε να επιβιώσει χάρη στο ειδικά διασκευασμένο αλεξίπτωτο το οποίο είχε τοποθετήσει στην σέλα της ένας εξπέρ αυτών των extreme καταστάσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!