NEA

Τι ήχο βγάζει το Koenigsegg Jesko; [video]

O Christian von Koenigsegg, ο ιδρυτής της πασίγνωστης σουηδικής εταιρίας, ανέβασε ένα βίντεο που μας δείχνει τον V8 να παίρνει μπροστά και να μαρσάρει.

Το Jesko είναι ένα από τα hypercar που θα μας απασχολήσει αρκετά στο επόμενο διάστημα αφού καλείται να καταρρίψει πολλά ρεκόρ ταχύτητας ως ο άξιος διάδοχος του Agera RS. Εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V8 χωρητικότητας 5,1 λίτρων που με καύσιμο E85 αποδίδει 1.600 ίππους και 1.500 Nm ροπής.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον ιδρυτή και πρόεδρος της εταιρείας Christian Von Koenigsegg, που ξεκίνησε την εταιρεία του το 1994, σε ηλικία μόλις 22 ετών, να μας μιλά για το Jesko. Στο σημείο που δίνει έμφαση είναι για τον κινητήρα και πως είναι ότι ταχύτερο υπάρχει σε ανέβασμα στροφών με ρυθμό 31.700 σ.α.λ./δευτερόλεπτο,

Για να γίνει αντιληπτό το νούμερο αυτό να πούμε πως από το ρελαντί το στροφόμετρο φτάνει στον κόφτη και στις 7.800 σ.α.λ. (όταν το Jesko είναι εν κινήσει το όριο ανεβαίνει στις 8.500 σ.α.λ.) μέσα σε μόλις 0,213 δευτερόλεπτα. Πράγματι, εντυπωσιακό όταν ο V12 της AMG χρειάζεται 0,3’’ έως τις 12.100 σ.α.λ. (με ρυθμό 28.400 σ.α.λ./δλ.) και ο V10 του Lexus LFA απαιτεί 0,6 δευτερόλεπτα έως τις 9.000 σ.α.λ.

Η Koenigsegg στέκεται ιδιαίτερα στο νέο αυτόματο και μη σειραϊκό κιβώτιο LST (Light Speed Transmission) με τις 9 σχέσεις. Το αναφέρει ως ένα πολύδισκο και το συγκρίνει με τα διπλόδισκα τονίζοντας πως το LST μπορεί να αλλάζει σχέση και να κατεβαίνει απευθείας π.χ. από την 7η στην 4η θέση δίχως να είναι απαραίτητος ο σειραϊκός συγχρονισμός. Σε αντίθεση με ένα DCT για supercar που ζυγίζει 140 κιλά το LST είναι στα 90.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!