NEAPINED

Η Cizeta-Moroder V16T του 1988 είναι εξαιρετικά σπάνια

Πρόκειται για ένα υψηλής αξίας υπέρ-αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες τον Δεκέμβριο του 1988. Είναι εξαιρετικά σπάνιο και σε περίπου δύο μήνες θα δημοπρατηθεί στην Αριζόνα από την RM Sotheby’s.

Η V16Τ δεν θα υπήρχε δίχως τον μηχανικό και ιδρυτή της Automobili Cizeta, τον Claudio Zampolli, τον μουσικό παραγωγό Giorgio Moroder και μια ομάδα πρώην υπαλλήλων της Lamborghini. Όλοι μαζί και με την συνδρομή του Marcello Gandini, του ανθρώπου που σχεδίαση μεταξύ άλλων τις Diablo, Miura και Countach, δημιούργησαν το one-off υπεραυτοκίνητο που βλέπετε στην οθόνη σας.

Οι ομοιότητες με την Diablo είναι οφθαλμοφανείς με την ονομασία V16T να οφείλεται στον εξάλιτρο V16, ο οποίος είχε κατασκευαστεί από εξαρτήματα του flat-plane κινητήρα V8 της Urraco. Η ισχύς περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Αν και είχαν κατασκευαστεί μόλις 10 συνολικά V16T (στόχος ήταν τα 20), μόνο το ένα από αυτά έχει την υπογραφή του Moroder. Και αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τον ήχο που βγάζει η Gizeta Moroder, ας απολαύσουμε την εξαιρετική διασκευή Giorgio by Moroder των Daft Punk.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!