NEA

Ford Kuga Plug in Hybrid: Όταν το σήμερα συναντά το αύριο…

Το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford αποτελεί το ιδανικό πάντρεμα των τεχνολογικών της επόμενης μέρας, συμμορφωμένο με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες του μέσου οδηγού εν έτη 2021.

Αν ρωτούσαμε έναν απαιτητικό οδηγό πως θα ήταν για αυτόν το τέλειο αυτοκίνητο, το πιθανότερο θα ήταν να μας έδινε τα κομμάτια του πάζλ εκείνα που, αν τα ενώσεις, να σχηματιστεί το Plug in υβριδικό SUV της Ford. Πάμε να δούμε ποιες είναι όλες αυτές οι αρετές που μετατρέπουν το Kuga PHEV ως το τέλειο εργαλείο για τον οδηγό του σήμερα αλλά και της επόμενης ημέρας.

«Χρειάζομαι χώρους»

Το πρώτο πράγμα που αναζητάς από ένα SUV είναι οι χώροι. Να καλύπτονται οι ανάγκες της οικογένειας τόσο για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, όσο και για ένα απαιτητικό ταξίδι με πολλές αποσκευές και καμία έκπτωση στα αντικείμενα που χρειαζόμαστε. Το Kuga λοιπόν διαθέτει άπλετο χώρο για πέντε επιβάτες, με σημείο αναφοράς τα 706 λίτρα του χώρου αποσκευών, αριθμός που κατατάσσει το SUV της Ford στην πρώτη θέση μεταξύ του ανταγωνισμού.

«Θέλω να με εμπνέει αισθητικά»

Το εξηλεκτρισμένο Kuga, πιστό στη γραμμή που χάραξε η νέα γενιά του επιβλητικού SUV, διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, με δυναμισμό κατά μήκος του αμαξώματος και λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τον premium χαρακτήρα του Kuga. Ένας συνδυασμός μιας sportive και premium λάμψης που θα στρέψει τα βλέμματα στο πέρασμα του πανέμορφου SUV.

Στα high-lights δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την μεγάλη κυψελώδη μάσκα στο εμπρός μέρος, τα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος (δανειζόμενα από την ST Line X έκδοση) και φυσικά τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό του Kuga PHEV σε προσκαλεί να συμβιώσεις μαζί του και να το αγαπήσεις αφού, από το βασική κιόλας έκδοση, προσφέρεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, το σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής 8,0 ιντσών Embedded Modem, αλλά και κάμερα ελέγχου του εμπρός και πίσω τμήματος. Παράλληλα, η Ford έχει προικίσει το Kuga PHEV -σε όλες του τις εκδόσεις- με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, με συστήματα όπως τα Collision Migration και Active Park Assist.

«Και πως λειτουργούν οι κινητήρες;»

Η επιλογή EV Auto είναι η εύκολη λύση και σηματοδοτεί την ταυτόχρονη λειτουργία των δύο μοτέρ, το EV Now αφορά στην κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, το EV Later για να… ξεκουραστεί ο ηλεκτροκινητήρας και να αποθηκευτεί ενέργεια για μετέπειτα χρήση, ενώ κατά τη λειτουργία του EV Charge, ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας. Ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται για τη ροή ενέργειας μέσω της εντυπωσιακής οθόνης 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

«Δεν θέλω να πληρώνω πολλά για καύσιμα»

Εδώ λοιπόν είναι το δυσκολότερο κομμάτι του πάζλ. Να καταφέρνεις να τα έχεις όλα χωρίς να κοστίζει πολλά η καθημερινή χρήση. Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του Kuga PHEV η μετακίνηση κοστίζει απειροελάχιστα. Κάτω από το καπό του όμορφου SUV συναντάμε τον τετρακύλινδρο Duratec χωρητικότητας 2.500 κ.εκ. με απόδοση 152 PS. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 132 PS (μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kwh) έχουμε την εντυπωσιακή συνολική απόδοση 225 ίππων με κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 1,4 λίτρα σε μεικτές συνθήκες.

Και αν σας φάνηκε εντυπωσιακός αυτός ο αριθμός, θα πρέπει να σας πούμε ότι το εξηλεκτρισμένο Kuga μπορεί να διανύσει 56 χιλιόμετρα μονάχα με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα, χωρίς να καταναλώσει το παραμικρό ml βενζίνης και χωρίς φυσικά να εκπέμπει CO2. Όσο χρειάζεται δηλαδή ένας μέσος οδηγός για να πάει στην εργασία του και να επιστέψει στο σπίτι για να βάλει και πάλι στην πρίζα το οικολογικό SUV της Ford.

Και σα να μην έφθανε το εντυπωσιακά χαμηλό κόστος στη χρήση, η οικονομία συνεχίζεται και σε ετήσια βάση από πλευράς πάγιων εξόδων, καθώς ο κάτοχος του Kuga PHEV δεν χρειάζεται να δαπανήσει το παραμικρό ευρώ για ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Σε περίπτωση δε που αφορά εταιρεία, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα Plug in υβριδικά απαλλάσσονται πλήρως του εταιρικού φόρου.

«Θέλω επιδόσεις, ευκολία και να περνάω και κάθε μέρα από το κέντρο»

Το ισχυρότερο Kuga της γκάμας όπως προαναφέραμε αποδίδει συνδυαστικά 225 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Έτσι φθάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 9,4 δευτερόλεπτα, όντας χαρισματικό και στον τομέα των επιδόσεων ενώ, χάρη στην ελάχιστη εκπομπή CO2, μπορεί να περνάει από το δακτύλιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθημερινά. Έτσι, το κορυφαίο SUV της ελληνικής αγοράς συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το πάζλ με τις ανάγκες ακόμη και του πλέον απαιτητικού οδηγού και ενώνει το αύριο (ηλεκτρικά) με το σήμερα (κινητήρας εσωτερικής καύσης) σε ένα πακέτο εκτός συναγωνισμού.

Εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα Ford Value και κλείστε το Kuga PHEV τώρα με προστασία τιμής και προνομιακό επιτόκιο μόλις από 1,99%. Το παραπάνω πρόγραμμα διατίθεται μέσου του επίσημου δικτύου Ford.  

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!