ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Honda σκανάρει την σκέψη των οδηγών

Με στόχο να εξελίξει προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας στο μέλλον η Honda χρησιμοποιεί τεχνολογία fMRI για να μελετήσει τις εντολές του εγκέφαλο του οδηγού.

Στόχος της Honda είναι μέχρι το 2030 να μειώσει τα τροχαία που αφορούν στα αυτοκίνητα της στο μισό. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει τα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας να γίνουν πιο έξυπνα ώστε να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τις επικίνδυνες καταστάσεις και να αντιδρούν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Και για αυτό η Honda χρησιμοποιεί τεχνολογία fMRI για να μελετήσει τις εντολές του εγκέφαλου του οδηγού και να αναλύσει τις σχετικές συμπεριφορές ανάληψης κινδύνου.

Υπό το τεχνολογικό σύνολο του «Intelligent Driver-Assistive Technology», η Honda χρησιμοποιεί νέας γενιάς αισθητήρες και κάμερες ADAS για την παρακολούθηση τόσο του δρόμου όσο και του οδηγού. Στη συνέχεια, επιχειρεί να εντοπίσει τους κινδύνους οδήγησης και να καθορίσει τη βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο. Σε επικίνδυνες καταστάσεις ο οδηγός θα μπορεί να αφυπνίζεται μέσω τρισδιάστατων ήχων, ελαφριά τεντώματα της ζώνης, δονήσεις στην πλάτη του καθίσματος και άλλα οπτικό-ακουστικά σήματα.

Η Honda θέλει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη όλων αυτών των μελλοντικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην διάρκεια του πρώτου μισού της δεκαετίας του 2020 και στη συνέχεια να τις λανσάρει στα αυτοκίνητα παραγωγής. Ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες για να μειώσει τα ανθρώπινα λάθη στην οδήγηση, τα οποία ευθύνονται για το 90% των τροχαίων συγκρούσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!