NEA

Η έλλειψη ημιαγωγών ρίχνει τις πωλήσεις της Toyota

Η ιαπωνική εταιρία εξαναγκάστηκε να κόψει την παραγωγή σε δημοφιλή αυτοκίνητά της όπως το Yaris για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην έλλειψη microchips.

Η μεγάλη άνοδος της Toyota των τελευταίων ετών, που την έφερε στην δεύτερη θέση, μόνο πίσω από την VW στην Ευρώπη, φαίνεται ότι φθάνει σε ένα τέλος για την φετινή χρονιά.

Το μερίδιο αγοράς της μαζί με την Lexus και συμπεριλαμβανόμενων των χωρών της Ρωσίας και της Τουρκίας έφθασε στο 6,7%, ενώ υπολογίζεται να κλείσει την χρονιά στο 6,3% με τις πωλήσεις λίγο κάτω από το 1,1 εκατ. μονάδες. To Yaris ήταν σταθερά το δεύτερο αυτοκίνητο σε πωλήσεις μετά το Golf σε όλη την Ευρώπη, αλλά τον Οκτώβριο έπεσε και κάτω από την 10άδα με πτώση πωλήσεων που έφθασε στο 54%.

Πάντως η ζήτηση για αυτοκίνητα της εταιρίας παραμένει ισχυρή μέσα στο Νοέμβριο, σε τέτοιο βαθμό που αν γινόταν αναγωγή οι συνολικές πωλήσεις θα ξεπερνούσαν το 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Για την επόμενη χρονιά πάντως η Toyota ελπίζει να ανακάμψει μέσα στην επόμενη χρονιά ενώ με βάση τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να φθάσει το όριο του 1,5 εκατομμυρίου το 2025.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!