NEAPINED

Τι σας θυμίζει το νέο υβριδικό Mazda 2;

H ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε το νέο της μικρό για την Ευρώπη, το οποίο είναι ένα Toyota Yaris με τα σήματα της Mazda.

Αφενός υπάρχει η ανάγκη για μείωση των ρύπων στην Ευρώπη, αφετέρου υπάρχει τα στενά περιθώρια για την εξέλιξη ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου.

Έτσι, επιλέχθηκε η έτοιμη λύση μέσα από τη συνεργασία της Mazda με την Toyota και το νέο 2 δεν έχει καν διαφορετικό αμάξωμα. Πρακτικά το μόνο που αλλάζει είναι τα σήματα, μια τακτική που έχουμε δει και στα Suzuki Swace και Across που ουσιαστικά είναι τα Corolla και RAV4.

Τώρα, δε χρειάζεται να μαντέψετε πως το υβριδικό Mazda 2 εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα της Toyota με το 1.500άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και το ηλεκτρικό μοτέρ για μία συνδυασμένη απόδοση στους 116 ίππους.

Από πλευράς επιδόσεων τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 9,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση κυμαίνεται από 3,8 έως 4,0 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 από 87 έως 93 γραμμάρια το χιλιόμετρα (ανάλογα με την διάσταση των τροχών και των ελαστικών).

Το νέο Mazda 2 θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης, όπως και στην ελληνική, μέσα στη νέα χρονιά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!