NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε ποια σημεία του αυτοκινήτου ο σκύλος σας νιώθει πιο χαλαρός;

Χρησιμοποιώντας συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών, η μελέτη διεξήχθη με τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων διαφορετικών μεγεθών, για να προσδιοριστεί σε ποιες τοποθεσίες κουνούσαν την ουρά τους και σε ποιες περιοχές αυξάνονταν περισσότερο οι καρδιακοί παλμοί τους.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα σκυλιά ένιωθαν πιο άνετα όταν έβλεπαν τον ιδιοκτήτη τους, με τους καρδιακούς παλμούς τους να μειώνονται κατά -6,8% στο μπροστινό κάθισμα και -9,5% στο πίσω κάθισμα, σε σύγκριση με τον μέσο καρδιακό τους ρυθμό. Αντίθετα, τα σκυλιά ένιωθαν πιο άβολα όταν ήταν στο πορτμπαγκάζ με τον ιδιοκτήτη τους εντελώς εκτός οπτικού πεδίου (αύξηση 20,4% από τον μέσο καρδιακό ρυθμό τους).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι ως εξής:

Όνομα

Ράτσα

Μέσος ρ. καρδ. παλμών

Διαφορά στο μπρ. κάθισμα (%)

Διαφορά στο πίσω κάθισμα βλέποντας τον ιδιοκτήτη (%)

Διαφορά στο πίσω κάθισμα χωρίς να βλέπει τον ιδιοκτήτη (%)

Διαφορά στο πορτ-μπαγκαζ (%)

 

Milo

Jack Russell

57

-11.9

-10.1

12.9

22.1

 

Bertie

Poochon

66

-8.4

-12.7

6.3

20

 

Raffy

Cocker Spaniel

74

-0.5

-5.4

14

16.2

 

Monty

Red Fox Labrador

68

-6.7

-9.9

9.2

23.5

 

Συν. (%)

Όλα τα σκυλιά

66.2

-6.8

-9.5

10.6

20.4

Η γνώμη των ειδικών( προτείνει ότι για τους τετράποδους φίλους μας, οι άνθρωποι είναι συχνά η κύρια κοινωνική τους σύνδεση και έτσι το να αποχωριστούν από αυτούς για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, ειδικά στο πορτμπαγκάζ, μπορεί να είναι πραγματικά απομονωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους.

Ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής Γενικής Ασφάλισης στο Compare the Market, δήλωσε: «Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη την ασφάλεια και την ευημερία του σκύλου σας, την ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας, τι είδους μουσική ακούτε και να διασφαλίσετε οτι η θερμοκρασία ελέγχεται».

Εάν το ταξίδι είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σας δείχνει σημάδια ενόχλησης, η έρευνα προτείνει ότι η μουσική με 50 ή 60 χτύπους το λεπτό είναι η καλύτερη για να διατηρείται ο σκύλος σας χαλαρός.

Το Compare the Market δημιούργησε μια λίστα αναπαραγωγής «Pooch Perfect Cars» στο Spotify με τραγούδια όπως το «Ronan» από την Taylor Swift και το «Hallelujah» του Leonard Cohen, για να βοηθήσουν τον σκύλο σας να αισθάνεται άνετα στο ταξίδι (και να σας προσφέρει ένα σύντομο διάλειμμα από πάρα πολλά εορταστικά κομμάτια).

Για να κατεβάσετε τη playlist και να μάθετε περισσότερες συμβουλές από ειδικούς για το πώς να ταξιδέψετε καλύτερα με το κατοικίδιό σας, επισκεφτείτε το: https://www.comparethemarket.com.au/carinsurance/poochperfectcars/

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!