NEAPINED

Η Peugeot θα γίνει μάρκα μόνο ηλεκτρικών στην Ευρώπη έως το 2030

Η Peugeot θα γίνει μάρκα μόνο ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2030, λέει ο CEO της εταιρίας. Η κίνηση της Peugeot θα γίνει πέντε χρόνια πριν από την πρόταση της ΕΕ να επιβάλει μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων το 2035. Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα από αυτήν την ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Carlos Tavares δήλωσε ότι η Stellantis στοχεύει πάνω από το 70% των πωλήσεων στην Ευρώπη και περισσότερο από το 40% στις ΗΠΑ να είναι οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, είτε με μπαταρία είτε υβριδικά ηλεκτρικά, έως το 2030.

Τέσσερις πλατφόρμες με επίκεντρο τα EV

Κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας, η Stellantis θα μεταφέρει όλα τα μοντέλα σε τέσσερις πλατφόρμες με εστίαση στα EV: STLA Small, Medium, Large και Frame (φορτηγά). Αυτές οι πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί γύρω από πλήρως ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, αλλά θα εξακολουθούν να έχουν την επιλογή συστημάτων οδήγησης εσωτερικής καύσης για αγορές ή τμήματα όπου η ταχύτητα μετάβασης είναι πιο αργή.

Στο μεταξύ ήδη η τρέχουσα σειρά της Peugeot είναι 70% εξηλεκτρισμένη, είτε με πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα είτε με plug-in υβριδικά μοντέλα. Αυτή περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή μοντέλα του, 208, το 2008, το 3008 και 308 compact (υβριδικό plug-in, με πλήρως ηλεκτρικό 308 που αναμένεται το 2023), καθώς και όλα τα εμπορικά και επιβατικά φορτηγά (ηλεκτρική επιλογή). Μόνο το minicar 108 που πρόκειται να διακοπεί σύντομα και το μεσαίο SUV του 5008 δεν είναι ηλεκτροκίνητα.

Μέχρι το 2024, ολόκληρη η σειρά θα είναι ηλεκτροκόνητη, είπε ο Τζάκσον με την επόμενη προγραμματισμένη μεγάλη κυκλοφορία να είναι το 3008 επόμενης γενιάς, το οποίο θα κατασκευαστεί σε πλήρως ηλεκτρική μορφή στο εργοστάσιο της Stellantis στο Sochaux, στην ανατολική Γαλλία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!