NEAPINED

H Alfa Romeo Tonale θα έχει υβριδικούς βενζίνης και ντίζελ

Η κλεψύδρα για την Tonale αδειάζει και μερικούς μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα της στο διαδίκτυο κυκλοφορήσαν τα πρώτα στοιχεία για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις (τόσο λόγω πανδημίας, όσο και για λόγους βελτιώσεων) η Tonale είναι έτοιμη για να κάνει το ντεμπούτο της στους πρώτους μήνες του 2022. Και σύμφωνα με το πολωνικό περιοδικό Spider’s Web Autoblog οι βασικές εκδόσεις θα έχουν ένα πετρελαιοκινητήρας των 1,6 λίτρων με 130 ίππους και έναν turbo βενζίνης με 130 ή 160 ίππους που θα συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα.

Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει μια plug-in υβριδική έκδοση με τον turbο 1.300άρη που υποβασταζόμενος από δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα αποδίδει συνδυαστικά 240 ίππους. Πρόκειται για την διάταξη που συναντάμε στο Jeep Compass 4xe, με το οποίο η Tonale μοιράζεται τα μηχανικά μέρη. Ωστόσο, ίσως η μπαταρία να είναι μεγαλύτερη και να φτάνει τα 80 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης.

Όσον αφορά στις διαστάσεις το δημοσίευμα αναφέρει πως το μήκος της Tonale θα είναι στα 4,528 μέτρα με το μεταξόνιο στα 2.636 χιλιοστά. Υπενθυμίζεται πως η Tonale θα είναι το τρίτο μοντέλο της γκάμας της Alfa Romeo και θα πλαισιώσει τις Stelvio και Giulia. Προς τα τέλη του 2022 με αρχές του 2023 θα δούμε και ένα μικρότερο SUV που θα ονομάζεται Brennero ή Palade και θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Peugeot 2008/ Opel Mokka.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!