NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο χρειάζεται το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο για ένα γύρο στο Nürburgring; [video]

Την απάντηση κλήθηκαν να δώσουν ειδικοί στα ηλεκτρονικά που δημιουργήσαν ένα όσο το δυνατόν πιο πιστό αντίγραφο με εκείνο του πρώτου αυτοκινήτου στην ιστορία.

Tο Βenz Patent Motorwagen ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε την περίοδο 1886-1893 και από αυτό ξεκίνησαν όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα. Πόση διαφορά κάνουν 100 και πλέον χρόνια εξέλιξης σε ένα αυτοκίνητο; Η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη από αυτό που βλέπουμε στο αρκετά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό video που σας παραθέτουμε πιο κάτω.

Μετά από 10 μήνες εργασίας οι εξπέρ δημιούργησαν ένα βίντεο για το Mercedes του ενός αλόγου (στην πραγματικότητα ήταν 0,69 ίπποι, αλλά το λογισμικό του βίντεο δεν μπορεί να τρέξει κάτω από ακέραιη μονάδα).

Με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 13 χλμ./ώρα το πρωτόλειο Mercedes μπορούσε να κινηθεί γρήγορα μόνο στις κατηφόρες όπου με «νεκρά» μπορούσε να πιάσει έως τα 90 χλμ./ώρα. Βέβαια, έπρεπε να αρχίσει να φρενάρει πολύ πιο γρήγορα, ενώ για να καταφέρει να ανέβει τις ανηφόρες έπρεπε να κινείται λοξά.

Με αυτά και αυτά το Motorwagen καταφέρνει να αποκληρώσει ένα γύρο στο Nürburgring μέσα σε περίπου 80 λεπτά, όταν σήμερα (δηλ. μετά από 135 χρόνια) μία ΑMG GT Black Series κάνει την ίδια διαδρομή σε κάτι λιγότερο από 7 λεπτά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!