NEA

Kia EV6: «Crossover της Χρονιάς» στα TopGear 2021 Awards

Το EV6 έχει ήδη κερδίσει το Γερμανικό Premium Αυτοκίνητο της Χρονιάς και αυτή τη στιγμή είναι στη λίστα με τα 7 επικρατέστερα μοντέλα  για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Το πλήρως ηλεκτρικό Kia EV6 κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο «Crossover of the Year» στα Βραβεία – TopGear.com 2021 Awards. Το EV6 εντυπωσίασε τους κριτές του Top Gear χάρη στο στυλ, τις δυναμικές επιδόσεις, τη μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία και την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 volt – προσφέροντας φόρτιση από 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Ο Tom Ford, Associate Editor, σχολίασε: «Με το EV6, η Kia πέτυχε κορυφαία φόρτιση στην κατηγορία, απαράμιλλες επιταχύνσεις, έντονο & δυναμικό στυλ που το καθιστούν  πραγματικά ενδιαφέρον στην οδήγηση. Είναι επίσης ευρύχωρο, πλούσια εξοπλισμένο και καλοφτιαγμένο, στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει και να ταξιδεύει ήσυχα, ομαλά και ήρεμα».

Η τελετή των βραβείων TopGear.com μπορεί να αναζητηθεί στη διεύθυνση youtube.com/topgear και topgear.com. Το Kia EV6 παρουσιάζεται επίσης στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού BBC Top Gear, ένα τεύχος  αφιερωμένο στα  βραβεία με τα καλύτερα νέα αυτοκίνητα στον κόσμο σήμερα.

Αυτή η τελευταία διάκριση έρχεται την ίδια εβδομάδα που το EV6 της Kia ήταν μεταξύ των 7 επικρατέστερων αυτοκινήτων που επιλέχθηκαν για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 και μόλις έναν μήνα μετά  τη νίκη του Γερμανικού Premium Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε το Crossover της Χρονιάς στα περίφημα βραβεία TopGear.com. Το EV6 είναι ένα επαναστατικό μοντέλο για τη μάρκα Kia και την ηλεκτροκινητικότητα και αυτή η διάκριση  αποτελεί ακόμα μία σημαντική αναγνώρισή του. Είναι άλλη μια προσθήκη στη συλλογή με τα βραβεία  για το EV6, ένα μοντέλο που συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα ως μέρος της εξελισσόμενης  σειράς των ηλεκτρικών μοντέλων μας».

Το EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia και δείχνει τις συναρπαστικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας E-GMP (Electric-Global Modular Platform). H γκάμα του EV6 προσφέρει μια επιλογή από πολλαπλές πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις κινητήρων μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών μεγάλης (77,4 kWh) και τυπικής αυτονομίας (58,0 kWh).

Το EV6 GT-line είναι διαθέσιμο τόσο με πακέτα μπαταριών μεγάλης καθώς και τυπικής αυτονομίας, ενώ το EV6 GT διατίθεται αποκλειστικά με τη μεγάλη μπαταρία 77,4 kWh μεγάλης αυτονομίας .Το EV6 είναι το  πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Kia που διατίθεται και με  τετρακίνηση(AWD) – προσφέροντας βελτιωμένη δυναμική ικανότητα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button