NEA

Προσοχή στο μαύρο πάγο! Δείτε τι έγινε στις ΗΠΑ [video]

Σε αυτοκινητόδρομο του Wisconsin των ΗΠΑ o μαύρος πάγος είχε ως αποτέλεσμα την καραμπόλα πάνω από 40 αυτοκινήτων δημιουργώντας ένα μικρό χάος.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την καραμπόλα. Ωστόσο, για πολλές ώρες και μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα οχήματα -ειδικότερα τα φορτηγά- που είχαν συγκρουστεί είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Πηγή φωτογραφιών: @wistatepatrol

Με αφορμή αυτό το γεγονός να υπενθυμίσουμε πως o μαύρος πάγος (black-ice) ονομάζεται έτσι επειδή δεν φαίνεται και δεν ξεχωρίζει από το μαύρο της ασφάλτου.

Ουσιαστικά είναι νερό που έχει καλύψει το οδόστρωμα και έχει παγώσει σαν ένα λεπτό φιλμ που μετατρέπει την επιφάνεια του δρόμου σε πίστα πατινάζ (χειρότερα και από την περίπτωση γλίτσας).

Δυστυχώς ο μαύρος πάγος γίνεται συνήθως αντιληπτός αφότου γίνει το κακό. Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας οδηγός για να αποφύγει τα δυσάρεστα είναι να μειώσει πάρα πολύ την ταχύτητα του.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!