NEA

Στον αυτοκινητόδρομο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι να αδειάσει η μπαταρία [video]

Πόσο μακριά μπορώ να φτάσω με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα παραμένει η αυτονομία στον πραγματικό κόσμο και όχι αυτή που δίνουν οι κατασκευαστές στον κύκλο WLTP.

Το carwow και ο Matt Watson αποφάσισαν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους, παίρνοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή νέα ηλεκτρικά SUV και βγάζοντάς τα στην αληθινή ζωή. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν είναι τα Ford Mustang Mach E, Audi Q4 e-tron, BMW iX3, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 και Skoda Enyaq iV.

Και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα η διαδρομή που επιλέχθηκε ήταν κατά κύριο λόγο σε αυτοκινητόδρομο, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή των ηλεκτρικών λόγω του ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες ανάκτησης ενέργειας.

Αυτό που εγκατέλειψε πρώτο την προσπάθεια ήταν το ηλεκτρικό στην έκδοση με την μικρότερη μπαταρία. Η Mustang Mach-E διένυσε 365 χιλιόμετρα, είχε την μικρότερη κατανάλωση σε ενέργεια, ενώ η αυτονομία το 83% αυτού που δηλώνει ο κατασκευαστής.

Ψηλότερα βρέθηκε το Audi Q4 με 374 χιλιόμετρα, πιο ψηλά το Ioniq 5 με 379 χιλιόμετρα, αν και το καθένα είχε διαφορετική συμπεριφορά όταν ξέμεινε τελείως από μπαταρία. Το Audi έφθασε στο 78% της υποσχόμενης αυτονομίας, ενώ το Hyundai πλησίασε το 83%.

Πιο πάνω στην κατάταξη ήταν η ΒΜW iX3 με 411 χιλιόμετρα και το 91% της εργοστασιακής αυτονομίας. Το Enyaq iV έφθασε τα 422 χιλιόμετρα, με τους δοκιμαστές να σημειώνουν ότι ήταν το μόνο που δεν έμεινε τελείως ακίνητο αλλά είχε ένα σύστημα ώστε να μπορεί να κινηθεί για μικρή απόσταση ώστε να μην κλείσει την κυκλοφορία.

Νικητής -όπως και σε άλλες τέτοιες δοκιμές- είναι το Kia EV6 το οποίο έφθασε στα 437 χιλιόμετρα, έχοντας την χαμηλότερη κατανάλωση και φθάνοντας στο 91% της εργοστασιακής του αυτονομίας. Το εν λόγω τεστ μπορεί να μην αφορά στους ελληνικούς δρόμους αλλά αν μη τι άλλο μας δίνει μια συγκριτική εικόνα για την αυτονομία μερικών από τα καλύτερα EV της αγοράς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!