NEA

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla παρόλο που δεν έπιασε το εκατομμύριο

Με βάση τα νούμερα του Q4 οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως η Tesla θα καταφέρει να πουλήσει στο ταλαίπωρο 2021 περισσότερα από 936.000 αυτοκίνητα.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στο ότι η Tesla κατάφερε στο τελευταίο τρίμηνο (Q4) του 2021 να πουλήσει 308.600 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Κάτι που την φέρνει όλο και πιο κοντά στο ορόσημο του να καταφέρει να πουλήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα μέσα σε ένα έτος.

Μάλιστα το 2021 η αξία της Tesla ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τοποθετώντας τη στη πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων εταιριών παγκοσμίως. Οι μεγαλύτερες αγορές της εξακολουθούν να είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα, ενώ τα δημοφιλέστερα μοντέλα της είναι τα Model 3 και Model Y.

Λογικό είναι με την έναρξη και των νέων Gigafactory, συμπεριλαμβανομένου και της Ευρώπης στο Βερολίνο και των ΗΠΑ στο Τέξας, και εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση με την έλλειψη των ημιαγωγών, η Tesla να καταφέρει να φτάσει στο πολυπόθητο στόχο της.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!