NEA

H Mercedes δεν θα διατηρήσει τα στέισον στην γκάμα της

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες η Mercedes δεν θα λανσάρει κανένα στέισον από το 2030 και μετά για χάρη των crossover και των fastback αμαξωμάτων.

Η είδηση ίσως και να ξενίζει μιας και τα station wagon καταφέρνουν ακόμη να διατηρούν ένα πολύ καλό ποσοστό στις πωλήσεις.

Άλλωστε, ακόμη και η BMW ανακοίνωσε για πρώτη φορά Μ3 station wagon, ενώ πολύ πρόσφατα η Volvo δήλωσε ότι θα διατηρήσει στην γκάμα της τόσο τα sedan όσο και τα station wagon παρά την τεράστια επιτυχία των SUV της. Ακόμη και αν τα S60/ V60 και S90/ V90 αντικατασταθούν από ένα μοντέλο.

Ακόμη και έτσι η Mercedes φαίνεται αποφασισμένη να καταργήσει εντελώς τα SW από την γκάμα της μέχρι το 2030 ώστε να μειώσει τον αριθμό των εκδόσεων και να κάνει οικονομία κλίμακος στην γκάμα της.

Έτσι θα εξοικονομηθούν πόροι οι οποίοι θα διοχετευθούν στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και στην δημιουργία και άλλης ηλεκτρικής πλατφόρμας για τα μοντέλα του μέλλοντος. Τα οποία θα έχουν crossover σχήμα και αυξημένο ύψος ώστε να χωρούν και καλύτερα οι μπαταρίες στο δάπεδο.

Η κατάργηση των στέισον εκδόσεων θα γίνει σταδιακά, με την CLA Shooting Brake να σταματά το 2025 χωρίς μοντέλο να την αντικαθιστά. Η E-Class Εstate θα τελειώσει το 2030, ενώ η νέα E-Class όταν θα εμφανιστεί δεν θα έχει έκδοση wagon. Το ίδιο θα ισχύσει και για την επόμενη C-Class που παρουσιάστηκε πέρυσι με έκδοση station.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!