NEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το ξέρατε ότι υπάρχει πρόστιμο αν δεν έχετε πυροσβεστήρα στο όχημα σας;

Γνωρίζατε ότι η έλλειψη πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο μας επιφέρει διοικητικό πρόστιμο; Ναι καλά το υποθέσατε, υπάρχει διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται σε 80 ευρώ, το οποίο έχει ως στόχο κάθε οδηγός να έχει ένα εργαλείο να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές της φωτιάς.

Ο πυροσβεστήρας, όπως το τρίγωνο στάθμευσης, το φαρμακείο, αλλά και το κιτ επισκευής ελαστικών ή ρεζέρβα, εντάσσονται στις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει ο κάθε οδηγός για να φέρει εις πέρας απρόβλεπτες καταστάσεις.

Εστιάζοντας στην υποχρεωτική κατοχή του πυροσβεστήρα από κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου τονίζεται ότι η κατασβεστική του ικανότητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8A-34B-C, ώστε να μπορεί ο χρήστης να κάνει αποτελεσματική κατάσβεση φωτιάς στερεών, υγρών και αέριων καυσίμων.

Η κατασβεστική ικανότητα αυτή επιτυγχάνεται από τον πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης των 2 κιλών. Για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών οχημάτων είναι απαραίτητοι δύο πυροσβεστήρες ξηράς σκόνης των 6 kg.

Στο μεταξύ υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι πυροσβεστήρων για τα αυτοκίνητα. Αυτά είναι πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα, αφρού αέρα και σκόνης, με την ημερομηνία λήξης για κάθε είδος να είναι διαφορετική.  Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι ότι ένας πυροσβεστήρας Αυτοκινήτου 1Kg Ξηράς Σκόνης ABC85 κοστίζει 18 περίπου ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!