NEAPINED

Μήπως τελικά η Sony πιάσει στον ύπνο την Apple και την Xiaomi;

Αν και η ίδια η Sony αρχικά διέψευδε την είσοδο της στην αυτοκινητοβιομηχανία, ιαπωνικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως η εταιρία αναζητά συνεργάτες για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ποιο Apple Car; Μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια που έχει αποσπάσει με την παρουσίαση των πρωτότυπων Vision S-01 και Vision S-02, η Sony εντείνει την λειτουργία του τμήματος Sony Mobility. Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο εν λόγω τμήμα και πρόσφατα ανακοινώθηκε ο Izumi Kawanishi θα είναι ο νέος επικεφαλής και θα μεταφερθεί από το τμήμα Sony AI Robotics.

Στόχος της εταιρίας σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχός της είναι να μεταμορφώσουν το αυτοκίνητο από όχημα μεταφοράς σε χώρους ψυχαγωγίας. Μάλιστα, ο Izumi είπε χαρακτηριστικά πως αυτό που γίνεται τώρα με την ηλεκτροκίνηση είναι αντίστοιχο με την μετάβαση από τα απλά τηλέφωνα στα smartphones.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο concept που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η Sony έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Magna Steyer, στην Αυστρία. Συμμετείχαν και άλλες μεγάλες εταιρίες όπως η Bosch, η Valeo και η Aldmotive.

Εδώ να πούμε πως η Sony δεν είναι η πρώτη εταιρία ηλεκτρονικών που έχει βλέψεις για την παραγωγή αυτοκινήτων. Ανάλογες βλέψεις έχουν οι Apple, LG, Foxconn, Alibaba, Xiaomi και Huawei, έχοντας ως παράδειγμα την Tesla. Ωστόσο, είναι απίθανο να πορευτεί κάποια εταιρία μόνη της και να μην συνεργαστεί με μία αυτοκινήτου. Πέρυσι υπήρξαν έντονες συζητήσεις της Apple με την Hyundai.

Για να μπει στην αγορά του αυτοκινήτου η Sony θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιο μεγάλο κατασκευαστή ώστε να του παραχωρήσει την γραμμή παραγωγής και να προχωρήσουν σε κοινά προϊόντα. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι ο κατασκευαστής να είναι από εκείνους με πολύ προχωρημένες τεχνολογικές δυνατότητες.

Για να δούμε αν τελικά θα μπει κάποιος κολοσσός ηλεκτρονικών στην αγορά αυτοκινήτων και ποιες από τις παραδοσιακές εταιρίες θα εκτοπισθούν στη νέα τάξη πραγμάτων που φέρνει η ηλεκτροκίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!