NEAPINED

Επίσημα το Skoda Enyaq Coupe iV – Το πρώτο ηλεκτρικό Skoda με έκδοση RS

Μαζί με την κουπέ σπορ εκδοχή του Enyaq η τσέχικη εταιρία παρουσιάζει και την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση RS της μάρκας.

Το Enyaq Coupe iV διαθέτει ακόμα πιο ελκυστικό σχεδιασμό και καταφέρνει να συνδυάσει με σπορ γραμμές με γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και πορτμπαγκάζ 570 λίτρων. Ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd του ENYAQ iV έχει βελτιωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στην κουπέ υλοποίηση την τιμή 0,234. Αυτό συντελεί σε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, πλέον στα 545 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταριών, κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS). Η τελευταία, αφορά στην έκδοση RS, που επίσης παρουσίασε η SKODA. Στο εσωτερικό, και το Enyaq Coupe iV ακολουθεί την πολύ επιτυχημένη φιλοσοφία των Design Selections, που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης.

Το νέο Enyaq Coupe iV, όπως και το Enyaq που γνωρίζουμε ήδη, παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA στη Mladá Boleslav, και αποτελούν τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group με βάση την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας.

Λόγω του σχεδιασμού της και του μεγάλου μεταξονίου, η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) επιτρέπει πλήθος επιλογών όσον αφορά τις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση. Μία από αυτές – σε αντίθεση με πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού – είναι η απουσία σήραγγας μετάδοσης, με την μπαταρία υψηλής τάσης για το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή στον βασικό εξοπλισμό

Το νέο SKODA ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει μια ιδιαίτερη σπορ μπροστινή ποδιά, καθώς και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος και είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 19 και 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή οροφής γέρνει ελαφρά προς τα πίσω και συγχωνεύεται με την πέμπτη πόρτα που διαθέτει ένα αιχμηρό πίσω τελείωμα.

Οι γραμμές του οχήματος τονίζονται περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Είναι η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή στη γκάμα της SKODA, που εκτείνεται σε ολόκληρη την οροφή και συγχωνεύεται άψογα με το πίσω παράθυρο. Είναι πιο λεπτή από την πλήρη οροφή, παρέχοντας άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας μια ακόμα πιο ευάερη αίσθηση. Η επίστρωσή της βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κλίμα μέσα στην καμπίνα είναι ευχάριστο ανά πάσα στιγμή.

Όπως και με το Enyaq iV, το κουπέ διατίθεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της εντυπωσιακής μάσκας της SKODA φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του ENYAQ COUPÉ RS iV, το Crystal Face ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Δύο μεγέθη μπαταριών και τέσσερα επίπεδα ισχύος, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου ENYAQ COUPÉ RS iV

Το νέο coupé διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Η ισχύς ξεκινά από 132 kW (177 PS) με το Enyaq Coupe iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (net: 58 kWh). Το ENYAQ COUPÉ iV 80 είναι επίσης πισωκίνητο και παράγει 150 kW (201 PS) από την μπαταρία 82 kWh (net: 77 kWh).

Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το Enyaq Coupe iV 80x και το Enyaq Coupe RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας τα τετρακίνητα. Το ENYAQ COUPÉ iV 80x έχει ισχύ 195 kW (261 PS).

Tο κορυφαίο Enyaq Coupe RS iV αποδίδει έως και 220 kW (290 PS) και μέγιστη ροπή 460 Nm. Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda RS. Ξεχωρίζει από την ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική των μοντέλων RS της μάρκας.

Το RS iV χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει σε τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα – 20 χλμ./ώρα περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του νέου coupé και διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα  Mamba Green.

Αυξημένη απόδοση και αυτονομία χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική

Η εξαιρετική αεροδυναμική του ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού κουπέ της SKODA (Cd 0,234), συντελεστής οπισθέλκουσας ακόμα καλύτερος από την ήδη εξαιρετική τιμή Cd που διαθέτει το ENYAQ iV – συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης του αυτοκινήτου.

Η μέγιστη αυτονομία φτάνει έως και 545 χλμ. στον κύκλο WLTP για το ENYAQ COUPÉ iV 80. Η δυνατότητα γρήγορης φόρτισής του κάνει το νέο κουπέ απόλυτα κατάλληλο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Εξοπλισμένο με τον προαιρετικό κοτσαδόρο, το ENYAQ COUPÉ iV μπορεί να ρυμουλκήσει ρυμουλκούμενα βάρους έως 1.400 kg σε κλίσεις έως 8%.

Εσωτερικό με Design Selections, οθόνη 13 ιντσών και head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Όπως και με το SUV, το εσωτερικό του κουπέ επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της SKODA, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών.

Η σαφής δομή των διαθέσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων δέκα θεματικών πακέτων και μεμονωμένων επιλογών, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και το ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, το οποίο μπορεί προαιρετικά να συμπληρωθεί με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας.

Κινητικότητα μηδενικών εκπομπών και το οικοσύστημα SKODA iV

Το νέο SKODA ENYAQ COUPÉ iV επιτρέπει ατομική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα προσφέρει χαμηλό κόστος λειτουργίας. Η SKODA AUTO υποστηρίζει την άνετη φόρτιση στο σπίτι, προσφέροντας Wallboxes, τα οποία διατίθενται με προαιρετική υπηρεσία εγκατάστασης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!