MUST_READPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Koenigsegg Terrier: Μονάδα e-drive που αποδίδει 680 ίππους και ζυγίζει μόλις 85 κιλά

H σουηδική εταιρία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να υποστηρίξει ακόμη και ένα ηλεκτρικό hypercar. Απόδειξη η μονάδα Terrier με τους αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες.

Το σύστημα πρόωσης Terrier εξελίχθηκε inhouse από την Koenigsegg και απαρτίζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την ονομασία Quark Raxial Flux. Το κάθε μοτεράκι 850V αποδίδει 340 ίππους και 600 Nm με όριο τις 9.000 σ.α.λ..

Συνολικά το Terrier αποδίδει 680 ίππους και 1.100 Nm ροπής. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά κόμπακτ σε διαστάσεις και σχετικά ελαφρύ με βάρος στα 85 κιλά. Αυτό που μοιάζει με κουτί είναι το inverter 750 kW που ζυγίζει 15 κιλά και πιάνει 10 λίτρα.

Για αρχή η Koenigsegg θα τοποθετήσει το Terrier στη νέα γενιά του Regera και μετά και στο Gemera. Επιπρόσθετα μπορεί το διαθέσει για χρήση π.χ. σε σκάφη αναψυχής ή ακόμη και σε ιπτάμενα μέσα (drones, ελικόπτερα). Πάντα σε συνδυασμό με μια μπαταρία κατάλληλης ενεργειακής χωρητικότητας.

Όπως βλέπουμε η εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων και γενικά ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες γίνεται τάση. Την οποία ακολουθούν όλο και πιο πολλοί κατασκευαστές με αποτέλεσμα να βλέπουμε αρκετά ενδιαφέρονται concepts. Αυτό που μένει να δούμε και τις πολλά υποσχόμενες solid state μπαταρίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Η τιμή της τάσης των 850 V είναι πολύ κοντά στο 1 kilovolt. 1 KILOVOLT ΜΠΑΤΑΡΙΑ!
    Η ένταση λειτουργίας των δύο κινητήρων μαζί είναι περίπου 0.7 Ah.
    Φαίνεται ότι η τάση εξέλιξης των EV είναι η κεραυνοπληξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!