NEA

J.D. Power: Η Kia είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα

Πρώτη φορά στην ιστορία της J.D. Power που μια μη premium μάρκα ανακηρύσσεται γενικός νικητής – Η Kia ανέβηκε δύο θέσεις, από την 3η το 2021 στην 1η το 2022 με συμμετοχή όλων των εταιρειών – Οι πελάτες ανέφεραν λιγότερα προβλήματα με μοντέλα της Kia σε σχέση με θα άλλες 31 μάρκες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι ιδιοκτήτες Kia κατέταξαν τη μάρκα στην κορυφαία θέση στη συνολική έρευνα αξιοπιστίας οχημάτων J.D. Power Vehicle 2022 (VDS) στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αναφορά λιγότερων προβλημάτων σε σχέση με τις άλλες 31 μάρκες που μετείχαν στην έρευνα. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Kia διεκδικεί την πρώτη θέση μεταξύ των μαζικών κατασκευαστών, ενώ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της έρευνας που μια μη premium μάρκα κατατάσσεται πρώτη συνολικά.

Οι πελάτες της Kia την κατέταξαν Πρώτη από όλες τις μάρκες, τόσο τις μαζικές όσο και τις premium, με βαθμολογία 145 στα «προβλήματα ανά 100 οχήματα» (PP100), ξεπερνώντας κατά πολύ το μέσο όρο του κλάδου με μια μεγάλη διαφορά 47 μονάδων.

Η Kia είναι μία από τις τρεις μάρκες του Ομίλου Hyundai Motor, που πέτυχε εξαιρετικές βαθμολογίες PP100 παντού. Στην περσινή έρευνα, η Kia κατέλαβε την τρίτη θέση συνολικά, μεταξύ των μαζικών και των premium κατασκευαστών, ενώ φέτος έκανε άλμα δύο θέσεων για να καταταχθεί πρώτη.

Για τη VDS 2022, η J.D. Power απευθύνθηκε σε 29.487 πελάτες 32 μαρκών στις ΗΠΑ. Εξετάστηκαν μόνο οι επαληθευμένοι αγοραστές και εκμισθωτές καινούργιων αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών μοντέλων του 2019 που έχουν εγγραφεί για προσωπική χρήση. Η φετινή έρευνα εισήγαγε νέα, πιο αυστηρά κριτήρια που είχαν σαν αποτέλεσμα τα αναφερόμενα επίπεδα προβλημάτων να αυξάνονται κατά 59% σε σχέση με αυτά του 2021, ενώ οι μέσοι PP100 μεγάλωσαν από το 121 στο 192.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!