NEA

To νέο Jeep Grand Cherokee 4xe για την Ευρώπη

To νέο Jeep Grand Cherokee ετοιμάζετε για την άφιξη του στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, εφοδιασμένο με το αποκλειστικό για τη μάρκα Plug-in Hybrid σύστημα 4xe – Διαθέτει υβριδική απόδοση 380 ίππων και 637 Nm ροπής, αλλά και δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά με αυτονομία έως και 51 χλμ.

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του στις Η.Π.Α. τον περασμένο Σεπτέμβριο, το νέο Jeep Grand Cherokee ετοιμάζεται για την άφιξη του και στην Ευρώπη. Είναι μια σημαντική στιγμή για τη μάρκα και το μοντέλο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, ακολουθώντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Jeep. Η εφαρμογή του συστήματος 4xe δημιουργεί το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και ικανό 4×4 Grand Cherokee που δημιουργήθηκε ποτέ.

Η 5η γενιά του Jeep Grand Cherokee -του SUV που έχει βραβευθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο- βασίζεται σε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, η οποία φιλοξενεί το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Εντελώς νέα είναι επίσης η σχεδίαση, τόσο του αμαξώματος, όσο και της καμπίνας. Οι εντυπωσιακές αναλογίες σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική μάσκα και τα φώτα τεχνολογίας LED συνθέτουν μια επιβλητική παρουσία, η οποία συνδυάζει τα κλασσικά χαρακτηριστικά με το μοντέρνο στιλ. 

Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και η άνεση κυριαρχούν, όπως και η κορυφαία τεχνολογία, όπως αυτή εκφράζεται από την οθόνη των 10’’ του πίνακα οργάνων, την επίσης 10’’ οθόνη του προηγμένου συστήματος πολυμέσων Uconnect5, αλλά και την οθόνη των 10,25’’ που έχει μπροστά του ο συνοδηγός. Το σύστημα ασύρματης φόρτισης, το ηχοσύστημα την McIntosh με τα 19 ηχεία απόδοσης 950 Watt, αλλά και ο προσαρμοζόμενος εσωτερικός φωτισμός LED, ολοκληρώνουν την εικόνα υψηλής ποιότητας σε κάθε επίπεδο που αποπνέει το νέο Grand Cherokee.

Το νέο Grand Cherokee εντυπωσιάζει χάρη και στο πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) με τα οποία εφοδιάζεται και τα οποία του εξασφαλίζουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Επίσης μέσω της εφαρμογής της Jeep, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την κατάσταση του οχήματος, αλλά και λειτουργείες του (όπως τις κλειδαριές, το σύστημα κλιματισμού, τα φώτα, κ.α.) από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Το έγχρωμο Head Up Display των 10’’, η κάμερα νυχτερινής όρασης, ο ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης, αλλά και συστήματα όπως το αυτόνομο παρκάρισμα και το αυτόνομα φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών συνθέτουν ένα από τα πλέον προηγμένα premium SUV στον κόσμο.

Η 5η γενιά του Jeep Grand Cherokee που θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά, θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με το καινοτόμο plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Συνδυάζοντας έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 2 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπής. Το σύστημα χάρη στην μπαταρία των 400V χωρητικότητας 17 kWh, δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για διαδρομές έως και 51χλμ.

Εντυπωσιακές είναι και οι δυνατότητες 4×4 που προσφέρει το νέο μοντέλο, το οποίο εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Drive II, την αερανάρτηση Quadra-Lift και το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain με τις πέντε επιλογές Auto, Snow, Sand/Mud, Rock, και Sport που εξασφαλίζουν ότι το νέο Grand Cherokee διατηρεί στο ακέραιο τις θρυλικές 4×4 δυνατότητες που συνοδεύουν το όνομα Jeep.

Οι προ-παραγγελίες του νέου Grand Cherokee με την ειδική έκδοση Launch Edition θα ξεκινήσουν άμεσα για τις αγορές της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ην. Βασιλείου, Αυστρίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!