NEA

Ρωσία: Διακόπτεται προσωρινά η παραγωγή αυτοκινήτων

Η διακοπή της παραγωγής αφορά στους λοιπούς Ευρωπαίους κατασκευαστές, αλλά για την ώρα δεν σχετίζεται άμεσα με τις κυρώσεις της ΕΕ.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλες επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Από την Formula 1 (το GP από το Σότσι θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη) και το Champions League (ο τελικός θα γίνει στο Παρίσι) μέχρι και την βιομηχανία.

Σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως έχουμε γράψει υπάρχουν πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Για παράδειγμα, η Avtovaz είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, με το 67,61% να ανήκει στην Renault και έχει πολλά εργοστάσια σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, η Avtovaz ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την λειτουργία κάποιων εργοστασίων της λόγω της έλλειψης σε ηλεκτρονικά συστήματα. Η «μαμά» Renault ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις εργασίες σε κάποια εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ρωσία μέσα στην εβδομάδα, καθώς υπάρχουν προβλήματα τροφοδοσίας.

Παράλληλα, αρκετές εταιρίες, όπως οι Stellantis, Jaguar Land Rover, BMW, Mercedes-Benz, Toyota και General Motors διέκοψαν τις εξαγωγές τους στην Ρωσία, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν και πότε θα τις ξεκινήσουν και πάλι.

Το VW Group ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διακοπές στην παραγωγή των περισσότερων εργοστασίων του. Η εταιρία ελαστικών Nokian ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει σταδιακά την παραγωγή της εκτός της Ρωσίας.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αναμένεται να ανακοινώνει ακόμα πιο ισχυρές κυρώσεις στην Ρωσία. Πολλές εταιρίες που έχουν εργοστάσια εκεί ανησυχούν για εισαγωγές πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή π.χ. των καταλυτών.

H Ρωσία παράγει το 38% παγκοσμίως σε παλλάδιο, που είναι απαραίτητο για την κατασκευή τους. Επίσης, είναι παγκοσμίως ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές νικελίου επηρεάζοντας την παραγωγή των μπαταριών λιθίου. Ήδη οι τιμές πολλών πρώτων υλών αυξάνονται ραγδαία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!