ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

To Kia EV6 είναι το Ευρωπαϊκό «Car of the Year 2022»

Το Kia EV6 επικράτησε στο Car of The Year 2022 για την Ευρώπη συγκεντρώνοντας 279 βαθμούς. Μία σημαντική διάκριση για τους Κορεάτες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Renault Megane E-Tech με 265 βαθμούς, ενώ το Hyundai Ioniq 5 συγκέντρωσε 261. Ακολούθησαν τα Peugeot 308 (με 191 βαθμούς), Skoda Enyaq (185), Ford Mustang Mach-E (150) και Cupra Born (144).

To ηλεκτρικό crossover της Kia το ανέδειξε μία κριτική επιτροπή από 59 δημοσιογράφους από 22 χώρες. Συνήθως οι δημοσιογράφοι είναι 61 από 23 χώρες, αλλά λόγω της εισβολής στην Ουκρανία οι ρωσικές ψήφοι έχουν ανασταλεί για φέτος.

Το βραβείο Αυτοκινήτου της Χρονιάς καθιερώθηκε το 1964, όταν το Rover 2000 κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις. Πέρυσι το Toyota Yaris κέρδισε το κορυφαίο βραβείο, το Peugeot 208 το 2020 και η Jaguar i-Pace το 2019. Νωρίτερα τα ηλεκτρικά που είχαν διακριθεί ήταν το Nissan Leaf το 2011.

Το Car of the Year είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που υποστηρίζεται από εννέα εκδόσεις με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την αυτοκινητοβιομηχανία από εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!