NEA

Πέντε ταχυφορτιστές στην Ελλάδα από την Kosmocar – Audi

H Audi υλοποιεί με συνέπεια τη στρατηγική “Vorsprung 2030”, έχοντας σήμερα στη γκάμα της επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ήδη διαθέσιμα και στην Ελλάδα – Οι πέντε ταχυφορτιστές βρίσκονται στην Αθήνα (από ένας σε Μαρούσι και Αργυρούπολη), στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τη Ρόδο και είναι διαθέσιμοι για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε μάρκας

Με στόχο να έχει ενεργό συμμετοχή σε αυτή τη φιλόδοξη στρατηγική, η Kosmocar-Audi προχώρησε σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού αλλά και μεγάλης πρακτικής σημασίας. Εγκατέστησε πέντε εξαιρετικά γρήγορους ταχυφορτιστές (hyperchargers) με ισχύ 180 kW ο καθένας, σε αντίστοιχα νευραλγικά σημεία του δικτύου της, ενώ έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως 300 kW.

Δύο από τους πέντε ταχυφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Μαρούσι («Audi Karenta») και στην Αργυρούπολη («Karenta»). Οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη («Audi Karenta»), στα Ιωάννινα («Audi Καψιώχας») και στη Ρόδο («Audi Ξενάκης»).

Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή. Ο οδηγός-χρήστης συνδέει το καλώδιο φόρτισης του ταχυφορτιστή στο αυτοκίνητό του και επιλέγει την αντίστοιχη θέση φόρτισης σε μία οθόνη αφής στον υπερφορτιστή.

Μέσω της εφαρμογής “ΔΕΗ Blue” στο κινητό του τηλέφωνο, ο χρήστης δίνει έγκριση για την έναρξη της φόρτισης. Ακολουθεί μία πολύ σύντομη διαδικασία αναγνώρισης ανάμεσα στον ταχυφορτιστή και το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η φόρτιση ξεκινά αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί να διακόψει την όλη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή ή να επιτρέψει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Πρακτικά, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να συνδεθούν στους συγκεκριμένους ταχυφορτιστές των 180 kW που έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο της Kosmocar-Audi. Η ισχύς, άρα και η ταχύτητα με την οποία θα φορτιστούν, «περιορίζεται» ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ με την οποία κατασκευαστικά μπορεί να φορτιστεί το κάθε μοντέλο.

Η Audi διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση. Υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς τη στρατηγική μετασχηματισμού “Vorsprung 2030”, η οποία προβλέπει η εταιρεία να έχει στη γκάμα της περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, ενώ από το 2026 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που θα λανσάρει η μάρκα θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πελάτες ανταποκρίνονται στη στρατηγική της Audi, με τις παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας να έχουν αυξηθεί κατά 57,5% το 2021, σε σχέση με το 2020. Με το λανσάρισμα των e-tron GT quattro και RS e-tron GT στην αρχή του περασμένου έτους και των Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron το δεύτερο μισό του 2021, η Audi υπερδιπλασίασε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που διαθέτει, προσφέροντας σήμερα στη γκάμα της – ήδη και στην Ελλάδα – επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. 

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!