NEAPINED

Πλήρως ηλεκτρική η Opel – To Manta επιστρέφει

Ήδη η Opel έχει ανακοινώσει πως θα από το 2028 και μετά θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πράσινο φως δόθηκε για την παραγωγή του Manta-e.

Κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα πράγματα σε μια εξαετία από σήμερα αλλά μπορείτε να φανταστεί την Opel να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ο καιρός περνά γρήγορα και πολλές είναι οι εταιρίες που θα ακολουθήσουν αυτή τη στρατηγική. Και για την Opel από το 2024 θα υπάρχει τουλάχιστον μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε της μοντέλο.

Ήδη το Corsa έχει το Corsa-e (όπως το Mokka με το Mokka-e) και πιθανότατα η επόμενη γενιά να μην έχει συμβατική έκδοση με θερμικό κινητήρα. Το σίγουρο είναι πως αυτό θα ισχύει για τα επόμενης γενιάς Crossland και Insignia που θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

To νέο Astra έχει ήδη μια plug-in υβριδική έκδοση, όπως και το Grandland. Λογικά το πρώτο θα διανύσει την πορεία του με την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων και στη νέα του γενιά θα ανανεωθεί με ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

O CEO της Opel, CEO Uwe Hochgeschurtz, επιβεβαίωσε την παραγωγή ενός σπορ μοντέλου που θα προσφέρει «αγνή οδηγική απόλαυση». Ήδη η εταιρία έχει παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο Manta-e, αλλά η λογική λέει πως το επερχόμενο EV δεν θα έχει χαμηλό κουπέ σχήμα, αλλά ένα πιο crossover. Μία πρώτη γεύση μας δίνει το kolesa.ru με την παρακάτω εικόνα.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί κάποια από της πλατφόρμες της Stellantis, ενώ οι μπαταρίες θα προσφέρουν αυτονομία από 500 έως 800 χιλιόμετρα. Σχετικά με τις μπαταρίες, η Stellantis, η Mercedes και η Total/Saft συνεργάζονται μέσα από την Automotive Cells Company. Μία εταιρία που από το 2025 θα κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής απόδοσης στο εργοστάσιο κοντά στο Καϊζερσλάουτερν με βιομηχανική δυναμικότητα έως 32 GWh.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!