NEA

Tesla: Επίσημα πήρε άδεια για έναρξη παραγωγής στο Βερολίνο

O Αμερικανός κατασκευαστής έλαβε πρόσφατα την τελική έγκριση να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο πρώτο του ευρωπαϊκό giga-factory.

Αυτό κοντά στο Βερολίνο, μετά από πολλές διοικητικές περιπέτειες. Η εξουσιοδότηση κοινοποιήθηκε την Παρασκευή από τις αρχές του Βρανδεμβούργου, της γειτονικής περιοχής του Βερολίνου.

Έτσι, μπαίνει τέλος σε μια διοικητική και δικαστική σαπουνόπερα που καθυστέρησε την έναρξη του εργοστασίου που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας, στο Grünheide, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021.

Η Tesla όντως δεν είχε οριστική οικοδομική άδεια, καθώς η ομάδα του Έλον Μασκ είχε στοιχηματίσει να ξεκινήσει το έργο με βάση τις προσωρινές άδειες. Η απόφαση να δοθεί το ΟΚ περιλαμβάνει και αρκετές υποχρεώσεις από την πλευρά της Tesla για την διαχείριση των αποβλήτων και ιδίως των υπόγειων υδάτων. 

Το πρώτο μέγα εργοστάσιο της Tesla στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο χώρος, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε από τον Οκτώβριο, καλύπτει 300 εκτάρια για τελική παραγωγή 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Θα συνδυάζεται με ένα νέο επίσης εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών των 50 GWh τον χρόνο.

Το εν λόγω εργοστάσιο μάλιστα εκτιμάται ότι σηματοδοτήσει μια καμπή για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία με την άφιξη στη χώρα της Volkswagen και της Mercedes, του κύριου αντιπάλου τους στον αγώνα για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η τοπική αστυνομία έχει ειδοποιηθεί για μία γιορτή εγκαινίων με την παρουσία του Musk στις 22 ή στις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!