ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Kawasaki έφτιαξε ένα ρομπότ-κατσίκα [video]

Στο πλαίσιο της εξέλιξης της ρομποτικής η Kawasaki παρουσίασε στο iREX της Ιαπωνίας μια ρομποτική κατσίκα.

Πολλές είναι οι εταιρίες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχουν εμπλακεί με την εξέλιξη των ρομπότ. Από την Honda με το Asimo μέχρι την Ford και την Hyundai/ Boston Dynamics με τους σκύλους-ρομπότ και την Tesla που θα παρουσιάσει ένα ανθρωποειδές στα επόμενα χρόνια.

Η Kawasaki επέλεξε να διαφοροποιηθεί με ένα ρομπότ που έχει την μορφή μιας κατσίκας. Ή ενός τράγου αν προτιμάτε. Ο λόγος που επιλέχθηκε ένα τετράποδο ως ρομπότ είναι επειδή έχει πολύ καλύτερη ισορροπία από ένα δίποδο.

Επίσης, το Bex, όπως ονομάζεται το ρομπότ-κατσίκα, μπορεί να μεταφέρει έως 100 κιλά, ενώ το σώμα του μπορεί να πάρει διαφορετικές διαμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες.

Τέτοιου είδους ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και την παρακολούθηση μέσω καμερών π.χ. βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αγροτικών καλλιεργειών κ.α.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!