NEA

Mazda CX-30: Ανανεωμένο και διαθέσιμο

Οι ανανεωμένες εκδόσεις του Mazda CX-30 είναι πλέον διαθέσιμες και στη χώρα μας και περιλαμβάνουν βελτιώσεις σε τομείς όπως η ποιότητα του ήχου του κινητήρα βενζίνης e-Skyactiv και οι δυνατότητες δικτύωσης, μαζί με ένα νέο εξωτερικό χρώμα (Platinum Quartz) και μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura. Ταυτόχρονα αρκετά βελτιωμένο είναι και το επίπεδο άνεσης.

Η τεχνολογία SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) του e-Skyactiv X, τον καθιστά τον πρώτο κινητήρα βενζίνης παραγωγής στον κόσμο που συνδυάζει την ανάφλεξη με μπουζί ενός κινητήρα βενζίνης, με την ανάφλεξη λόγω συμπίεσης (αυτανάφλεξη) ενός diesel, μεγιστοποιώντας τα πλεονεκτήματα και των δύο τύπων καυσίμου και ανάφλεξης. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία επιτυγχάνεται ένα κορυφαίο παγκοσμίως επίπεδο οικονομίας και αποδοτικότητας –ο κινητήρας εκπέμπει λιγότερο CO2 σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων.

Στις επιλογές του εξωτερικού χρωματισμού έχει προστεθεί και το νέο χρώμα Platinum Quartz. Στο εσωτερικό, ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά δικτύωσης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, ηρεμία και ασφάλεια στον πελάτη.

Τα νέα χαρακτηριστικά ευκολίας που είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής MyMazda, περιλαμβάνουν εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car), εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status). Επιπλέον περιλαμβάνει συστήματα που εφησυχάζουν τον κάτοχο του οχήματος όπως οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert), η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report), οι επιλογές κλήσης οδικής βοήθειας και το eCall.

Το αναβαθμισμένο CX-30 2022 συνοδεύεται και από μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura, που διαθέτει γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες, και εσωτερική επένδυση σε μαύρο ύφασμα με κόκκινες λεπτομέρειες.

Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda CX-30 ξεκινούν από τις 25.525 ευρώ για τις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο και από τις 30.378 ευρώ με αυτόματο. Ο κινητήρας είναι παντού 2.000 κυβικών, ενώ πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις υπάρχουν και οι ήπια υβριδικές e-Skyactiv που κοστίζουν και αυτές από 25.525 ευρώ σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο και από 31.128 ευρώ για το αυτόματο.

Η ισχυρότερη έκδοση e-Skyactiv G150 ξεκινά από τις 28.378 ευρώ και η αυτόματη από τις 31.253 ευρώ. Η συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα συνδυάζεται και με τετρακίνηση με τις τιμές να ξεκινούν από τις 31.253 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!