NEA

Tesla: Ξεκίνησε η παραγωγή στο Βερολίνο – Ακτιβιστές έκλεισαν την είσοδο

Παρουσία του Γερμανού Καγκελάριου Ολαφ Σολτς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γίγα εργοστασίου της Tesla στο Gruenheide της Γερμανίας – Την ίδια στιγμή ακτιβιστές απέκλεισαν την είσοδο με ένα  πανό που υπογράμμιζαν την υψηλή κατανάλωση νερού στο εργοστάσιο.

Σε ένα εορταστικό κλίμα και εν μέσω επευφημιών 30 πρώτοι πελάτες έβλεπαν να βγαίνουν τα καινούρια οχήματα τους να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Την ίδια στιγμή  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk χόρευε και αστειευόταν με τους θαυμαστές.

«Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για το εργοστάσιο», είπε ο Musk, περιγράφοντάς την ως «…ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου μέλλοντος».

Ο Musk είπε ότι η Tesla είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μια δοκιμαστική έκδοση του νέου της λογισμικού «Full Self-Driving» στην Ευρώπη, πιθανώς το επόμενο έτος, ανάλογα με την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Αναφορικά τώρα με το εργατικό δυναμικό της Tesla στο νέο της εργοστάσιο τονίζεται ότι οι 3.500 από τους αναμενόμενους 12.000 εργάτες του εργοστασίου έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής.

Σε πλήρη δυναμικότητα, το εργοστάσιο θα παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως, περισσότερα από τα 450.000 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία που πούλησε παγκοσμίως η γερμανική Volkswagen το 2021 Στο μεταξύ σε πλήρη λειτουργία θα παράγει 50 γιγαβατώρες (GWh) μπαταρίας, ξεπερνώντας όλα τα άλλα εργοστάσια στη Γερμανία.

Η Tesla αναμένεται να εισάγει αρχικά μπαταρίες από την Κίνα για το γερμανικής κατασκευής Model Y της πριν ξεκινήσει την τοπική παραγωγή μπαταριών.

Tέλος, ο Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η παραγωγή μπαταριών θα είναι μια «πρόκληση» το επόμενο έτος και θα είναι «ο περιοριστικός παράγοντας» τα επόμενα χρόνια, καθώς η Tesla στοχεύει να ενισχύσει επιθετικά την παραγωγή οχημάτων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!