NEAPINED

Mercedes-AMG SL43: Ακόμη και τα όνειρα μπορούν να είναι δίλιτρα [video]

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την βασική έκδοση της νέας γενιάς με δίλιτρο turbo κινητήρα με 381 άλογα και ηλεκτρικό υβριδικό turbo.

Η τελευταία φορά που η SL είχε τετρακύλινδρο μοτέρ κάτω από το καπό της ήταν το 1963. Τώρα, η νέα της γενιάς αποκτά την έκδοση SL43 με τον βενζινοκινητήρα των 2.000 κ.εκ. να αποδίδει 381 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 480 Nm στις 3.250-5.000 σ.α.λ. Το ήπια 48βολτο υβριδικό σύστημα RSG προσθέτει περιστασιακά επιπλέον 14 ίππους.

Αξιοσημείωτο είναι πως το υβριδικό turbo είναι ηλεκτρικό και χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με αυτή από την Formula 1. Ουσιαστικά, στον κλασικό στροβιλοσυμπιεστή έχει ενσωματωθεί ένα ηλεκτρικό μοτεράκι που συνεπικουρεί στην κίνησή του από τα καυσαέρια.

Την μεταφορά της ροπής στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει το αυτόματο MCT κιβώτιο 9 σχέσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,9 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει τα 275 χλμ./ώρα. Στάνταρ είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και πολλά άλλα εξτρά για την πανέμορφη νέα SL με την μαλακή οροφή.

Πέρα από τη SL43 η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση R232 που πιθανότατα θα λέγεται SL63 E-Performance και θα έχει έναν 4.0 V8 με συνδυασμένη ισχύ στα 842 άλογα και ροπή στα 1.400 Nm.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!