NEA

Σε ελεύθερη πτώση η αγορά αυτοκινήτου στη Ρωσία

Οι πωλήσεις έχουν σημειώσει πτώση 60% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ εκτιμάται πως το 2022 θα έχει συνολικά μείωση του 50%. Ταυτόχρονα, οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί έως 40%.

Ακόμη και οι οικονομικοί αναλυτές δεν περίμεναν την αντίσταση που θα είχε η Ουκρανία και την επιρροή στην αγορά της Ρωσίας που καταρρέει σε συνδυασμό με τις κυρώσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ρώσοι στρέφονται σε γειτονικές χώρες που είναι ακόμα «ανοιχτές» για να αγοράσουν αυτοκίνητα, όπως σε πόλεις του Καζακστάν κοντά στα σύνορα.

Ωστόσο, ακόμη και έτσι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα αφού το ρούβλι έχει απαξιωθεί πάρα πολύ μετά τις κυρώσεις και την μείωση των εισαγωγών από το εξωτερικό. Ήδη η Ρωσία εξετάζει τρόπους να ενισχύσει την ντόπια βιομηχανία και παράλληλα να βρει λύσεις με εισαγωγές από Κίνα και Ινδία.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με πολλούς κατασκευαστές που διαθέτουν γραμμές παραγωγής στην Ρωσία. Ρευστή είναι η κατάσταση με την εγχώρια η Avtovaz, την οποία είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει η Renault αφήνοντας πίσω της τα πλάνα της για τον εκσυγχρονισμό της Lada.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!